Megtanítanák a gépeket látni, gondolkodni

robotA Xerox húsz vezető fejlesztője vesz részt június végén az „IEEE Computer Vision / Pattern Recognition” konferencián, amelyen azt kutatják a szakértők, hogyan lehetnek képesek a számítógépek arra, hogy egyre inkább „emberi aggyal” gondolkodjanak. A Xerox több olyan saját innovációt is bemutat az eseményen, amelyek megkönnyítik az emberek hétköznapjait, mindennapos tevékenységeit.

Ilyen például a vállalat sofőrök számára fejlesztett mobiltelefonos megoldása, amely a készülékbe beépített kamera segítségével folyamatosan figyeli az autós tekintetének irányát. Az alkalmazás hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha huzamosabb ideig leveszi a szemét az útról és ezzel potenciális veszélyhelyzetet idéz elő. Ehhez kapcsolódva olyan kamera-rendszer kiépítésén is dolgoznak a Xerox mérnökei, amely képes kiszűrni azokat a sofőröket, akik az autópályán, nagy sebesség mellett a fülükhöz emelve használják mobiltelefonjukat, nem pedig kihangosítva telefonálnak. A cél ebben az esetben is a rizikóhelyzetek megelőzése és a szabálytalankodók lefülelése mindannyiunk biztonsága érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lassan szivárognak be a hackerek

pén jún 27 , 2014
A legfrissebb Symantec Internet Security Threat Report szerint tavaly a célzott támadások száma 91 százalékkal emelkedett. Az emberi tényező kihasználásának érdekében a támadók sokkal türelmesebbek, mint korábban, lassan szivárognak be a rendszerekbe, és megvárják a legmegfelelőbb pillanatot a támadásra. Tavaly előtt egy átlagos támadás csak három, 2011-ben pedig négy napig tartott, 2013-ban már nyolc […]
hacker