Megőrjíti a népeket a gyorsan merülő mobil

androidAz okostelefonnal rendelkezők 74 százalékának a legnagyobb problémát a készülékeik akkumulátorainak rövid üzemideje okozza – derül ki az NRC piackutató legfrissebb felméréséből. Az MTI-hez eljuttatott reprezentatív, online kutatás adatai szerint a 18-75 éves internetezők közel kétharmada használ okostelefont. Az arány a fiatalabb korosztálynál a legmagasabb, a 18-29 évesek 79 százaléka, a 30-39 évesek 71 százaléka, míg az ötven év felettiek egyharmada rendelkezik internetezésre is alkalmas készülékkel.

Az okostelefonnal rendelkezők fele szerint az akkumulátorok üzemidejének növelésével kellene kezdeni a készülékek fejlesztését, ezen kívül az árcsökkentést csak 12 százalékuk, a sebesség növelését pedig csupán nyolc százalékuk tartja a legfontosabb prioritásnak – közölte a piackutató. A kutatás eredményeiből az is kiderült, hogy a válaszadók 45 százaléka gondolja úgy, hogy az okostelefonok árának csökkentésére lenne szükség a túlárazott piacon. Ugyanennyien fejlesztenék a készülék ellenálló képességeit, így a karcmentességet, a vízállóságot, vagy a kopásállást is.

Minden harmadik magyar internetezőnek Samsung okostelefonja van, de gyakoriak a Sony (14 százalék), a Nokia (11 százalék), az LG (nyolc százalék), a Huawei (öt százalék) és a Sony-Ericsson (öt százalék) készülékei is. Az Apple még a rendszeresen internetező magyarok között sem tartozik a legelterjedtebb márkák közé, iPhone-nal mindössze négy százalékuk rendelkezik – igaz, a felmérés szerint ez a szám nyolc százalékra ugrik a felsőfokú végzettséggel rendelkezők között. Régi Nokiáikhoz elsősorban az ötven év felettiek ragaszkodnak, a Samsung (harminc százalék) után húsz százalékkal ez a második márka az idősebbek között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Matricát és sms-t kapnak a véradók

pén dec 19 , 2014
Vasárnaptól minden beteg, aki vérkészítményt kap, a zárójelentésén egy matricát talál, az önkéntes véradók pedig sms-t kapnak azon a napon, amikor felhasználják az általuk adott vért – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója. Jákó Kinga a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ véradók napi központi ünnepségén beszélt arról, hogy a […]

Friss, ropogós