Megnyílt a Bűvösvölgy

KarasMónika
Karas Mónika, az NMHH elnöke

Az évente több ezer diák fogadására készült és megnyitott Bűvösvölgy elnevezésű médiaértés-oktató központ elindítása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azon elgondolásán nyugszik, hogy a most felnövekvő generációnak útmutatást adjon a globalizált virtuális térben való eligazodáshoz — mondta a központ megnyitásakor Karas Mónika, a hivatal elnöke. A különböző médiaműfajok szerint felépített foglalkozások vezetői a fiatalokat a modern eszközök felelősségtudatos használatára ösztönzik, felhívják figyelmüket az azokban rejlő kiváló ismeretszerzési lehetőségekre, ugyanakkor az ismeretlen veszélyforrásokra is. Az oktatóközpont a pedagógusoknak is nyújt továbbképzési lehetőséget.

Az NMHH hat téma köré szervezte a foglalkozásokat az újságszerkesztéstől a reklámtrükkökön keresztül a mobilkommunikációig. A sajtóstúdióban megszerkeszthetik saját magazinjukat, megtanulják, mi a hírérték. A híradóteremben megismerkednek a greenboxtechnikával és a hírolvasás, az időjárás-jelentés kulisszatitkaival. A reklámblokkban a Bűvösvölgy saját márkáját, a Csoda-termékcsalád népszerűsítésén keresztül sajátítják el a hatástechnikákat. A rádiós szekcióban egy profi hangstúdiót próbálhatnak ki, és a filmszinkronizálásba is belekóstolhatnak. Az internetes foglalkozáson stratégiai játékok, kvízek mutatják meg, hogy lehet tudatosan és biztonságosan használni a világhálót, illetve az okoseszközöket anélkül, hogy személyes adataikat meggondolatlanul kiszolgáltatnák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új Lexmark nyomtatók: kis-. közepes- és nagycsoportosoknak

pén máj 16 , 2014
A Lexmark új nyomtatókat jelentett be. Az eszközöket úgy terveztek, hogy a nagyvállalati szintű szolgáltatásokat ne csak a nagyoknak nyújthassanak, hanem a kis- és középvállalatoknak is. A Lexmark MS310/MS410 sorozat színes kijelző panellel rendelkezik, valamint képes automatikus kétoldalas és opcionálisan vezeték nélkül is nyomtatni. A sorozat a Lexmark bizalmas nyomtatás […]
lexmark