Meglepetés: kiegyezett az Ericsson és a Samsung

kézfogásAz Ericsson és a Samsung megegyezett minden szabadalmi jogi vita lezárásában és egyúttal több éves együttműködési szerződést kötöttek egymás szabadalmainak kölcsönös használatáról – jelentette be a svéd társaság.

A megállapodás értelmében a felek lezártnak tekintenek minden folyamatban lévő vitás jogi eljárást. A megállapodás részleteit az Ericsson nem hozta nyilvánosságra. Bejelentette viszont, hogy a két cég együtt fog működni a mobil távközlési technológia nyílt szabványainak a standardizálásában, a lakossági és vállalati felhasználási célból egyaránt előnyös alkalmazások kifejlesztése érdekében. Az együttműködési megállapodás kiterjed az 5G mobil hálózati technológiákra is, beleértve a hálózati infrastruktúra fejlesztéseket és a végfelhasználói készülékeket is. Az idén január elsejétől visszamenőleg érvényes megállapodás forgalomra gyakorolt hatását figyelembe véve az Ericsson 2,0-2,5 milliárd svéd koronás licencdíj-bevételre számít 2021-ben. Az Ericsson évente mintegy negyvenmilliárd svéd koronát fordít kutatási-fejlesztési kiadásokra, szabadalmi portfóliója pedig több mint 57 ezer tételt tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Google maga a segítőkészség és jóság

szo máj 8 , 2021
Az év végéig a Google ötvenezer magyar kis- és közepes vállalat, induló cég és magánszemély digitális fejlesztését segíti díjmentes online technológiákkal és képzésekkel a Grow Hungary with Google programban, ezzel is hozzájárulva a magyar gazdaság fellendüléséhez – a globális vállalat magyarországi vezetője. Bíró Pál elmondta, hogy az elmúlt öt évben […]
Bíró Pál Google

Friss, ropogós