Megjelent az EB új zöld közbeszerzési követelményrendszere

green-zoldMegjelent az Európai Bizottság (EB) új, számítógépekre és monitorokra vonatkozó környezetvédelmi szemléletű közbeszerzés (GPP) követelményrendszere.

Megjelent az EB új, számítógépekre és monitorokra vonatkozó, az ajánlatkérők és ajánlattevők által önkéntesen alkalmazható zöld közbeszerzési követelményrendszere. (A központi kormányzati szervek esetében azonban uniós szintű megállapodás írja elő, hogy a vásárolt irodai számítástechnikai berendezéseknek meg kell felelniük az Energy Star hatékonysági követelményeknek. A -szerk- megj.) Tekintettel arra, hogy a kritériumok elfogadását széles körű egyeztetés előzte meg, azok a napi közbeszerzési gyakorlatban is segítséget nyújtanak. A három fő csoportra osztható követelményrendszer átfogja a kiválasztás, a technikai paraméterek, az értékelés, valamint a szerződések teljesítésére vonatkozó szempontrendszert, különös figyelmet fordítva a termékek élettartam-meghosszabbítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tabletet loptak, de az éber biztonsági őröket nem tudták kijátszani

sze nov 2 , 2016
ShareTweetPinShareA Szegedi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást egy helybeli férfi ellen aki, egy bevásárlóközpontból tabletet tulajdonított el. F. László és gyermekkorú társa 2016. augusztus 25-én 11 óra körül ment be az egyik üzletbe, ahol az áruvédelmi eszközt a tabletről eltávolították, majd táskájukba rejtették és eltulajdonították. Az üzlet biztonsági […]

És még ez is...