Meghaladta a 74 százalékot a digitális tv-előfizetések aránya

Októberben, az NMHH gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók előfizetőinek 74,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül októberben 1,434 millióról 1,447 millióra nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 887 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 103 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 44 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 30,1 százalék volt októberben, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 25,9 százalékra csökkent.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a vizsgált időszakban a UPC volt a piacvezető 26,8 százalékos részesedéssel. A második helyen a Magyar Telekom állt 25,5 százalékos, a harmadikon pedig a DIGI, 24,9 százalékos piaci részesedéssel. A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 90 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma októberben 2,302 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 859 ezerről 854 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 25,8 százalék, második helyen a Magyar Telekom állt 23,9 százalékkal, akit a DIGI követett 23,3 százalékkal. A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a Telekom részesedése 29,5 százalék, a UPC 29,3 százalékkal a második helyezett, a DIGI a harmadik legnagyobb piaci szereplő 29,2 százalékkal. 2016. október végén, a MinDig TV Extra részesedése 10,2 százalék volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2020-ra szinte csak mutatóban lesz a közigazgatásban zárt forráskódú szoftver

ked dec 13 , 2016
A kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő szoftverek elterjesztését a közigazgatásban, ami Magyarország informatikai szuverenitását is szolgálja – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. A miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy a kormány a lehető leghatározottabban támogatja a nyílt forráskódú vagy arra épülő […]
Linux