Megfogták mind a három mobiltelefon-rablót


A debreceni rendőrök elfogták a csoportos rablás gyanúsítottjait, akik egy mobiltelefont tulajdonítottak el a sértettől. A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 18-án egy 15 éves fiú találkozót beszélt meg egy fiúval azért, hogy megvegye tőle az interneten meghirdetett mobiltelefonját. A sértett aznap 20 órakor találkozott a Debrecen, Bartók Béla úton található körforgalomnál a “vevővel”, akit elkísért két társa is. A fiatalkorú átadta mobiltelefonját az egyik fiúnak, hogy ki tudja próbálni. A három fiú azt mondta az eladónak, hogy pénzt kell felváltaniuk, hogy ki tudják fizetni neki a 30 000 forint vételárat. Ennek érdekében a 15 éves fiú velük ment, azonban a Gohér utcában mindhárman bántalmazták az áldozatot, majd a mobiltelefonnal és annak töltőjével, valamint dobozával együtt elmenekültek a helyszínről.

A sértett a történteket elmondta otthon édesanyjának, akivel azonnal feljelentést tettek a Debreceni Rendőrkapitányságon. A rendőrök ezt követően széleskörű, alapos és szakszerű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A körzeti megbízottak 2016. január 27-én otthonaikban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két 17 éves fiút és 16 éves társukat, majd előállították őket a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakosokat, akik beismerő vallomást tettek. A rendőrök az eltulajdonított mobiltelefont az egyik gyanúsított iskolatársánál megtalálták és lefoglalták, míg a készülék dobozát és töltőjét a másik 17 éves fiatalkorúnál tartott házkutatás alkalmával foglalta le a nyomozóhatóság — írja a police.hu.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három fiúval szemben csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új műholdra költöznek a magyar csatornák

sze febr 3 , 2016
Néhány napja, 2016 január 29-én magyar idő szerint 23:20-kor egy Proton rakétával sikeresen elstartolt az Eutelsat 9B a keleti kilenc fok felé, ahol az előd Eutelsat 9A-tól veszi át magyar csatornák, köztük az állami csatornák továbbításának szerepét. Az Eutelsat 9B a rakétáról 8:32-kor sikeresen levált és kinyitotta napelemtábláit, megkezdve ezzel […]
telefon

Friss, ropogós