Megfogták Alfonzot, a becstelen megtalálót

gyermek-kislany-mobiltelefonVisszakapta mobiltelefonját a rendőröktől az a kazincbarcikai kislány, aki elhagyta készülékét. A becstelen „megtalálóval” szemben eljárást indított a hatóság. Jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság H. Alfonz 32 éves edelényi lakossal szemben. A gyanúsított 2016. június 17-én Kazincbarcikán, a földön talált egy mobiltelefont, amit magánál tartott és nem próbálta megkeresni tulajdonosát, illetve (nyolc napon belül) nem szolgáltatta be a hatóságnak a készüléket. A kazincbarcikai és edelényi rendőrök szívós és közös nyomozásának eredményeként azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A hatóság a vele szemben folytatott ügyet bíróság elé állítási javaslattal tervezi lezárni. Az eljárás során a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársa a kislány édesanyjának adta vissza a telefont.

Fontos!
A Polgári Törvénykönyv előírja, hogy a talált tárgyat (dolgot) a találástól számított nyolc napon belül adjuk át a dolog tulajdonosának, vagy annak, aki igazolja, hogy jogosult azt átvenni, vagy a találás helye szerinti jegyzőnek. Vagyis, ha egy talált tárgy esetén mi magunk ki tudjuk deríteni, hogy ki lehet a tulajdonos, akkor közvetlenül neki adhatjuk át a megtalált dolgot. Ha azonban tudjuk, hogy nem örökölhettük Columbo hadnagy vagy Hercule Poirot génjeit, akkor a polgármesteri hivatalban a jegyzőnél adhatjuk le a megtalált dolgot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét jönnek majd a gyorsjelentések

vas júl 3 , 2016
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a hónap elejétől ismét rendszeresen közreadhatja hírközlési piaci gyorsjelentéseit a mobilhang- és a mobilinternet-piacról, a vezetékeshang– és vezetékesinternet-piacról, valamint a műsorterjesztési piacról. Az elektronikus hírközlésről szóló törvényben ugyanis július 1-jétől az eddigi önkéntes és esetleges adatszolgáltatás helyett jogszabályi alapon, a szolgáltatókat […]
internet