Megérte kiadni az ügyfelek adatait

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) dollármilliókat fizetett több internetes óriáscégnek, hogy készségesen működjön együtt a PRISM elektronikus megfigyelési rendszer programjában, miután egy bírósági cég két évvel ezelőtt alkotmányellenesnek nyilvánította az ügynökség bizonyos tevékenységeit – derül ki egy titkos anyagból, amelyet a brit The Guardian tett közzé. Az ügyet érintő hivatalos dokumentumok szerint a Google, a Yahoo!, a Microsoft és a Facebook is az említett cégek között volt, az NSA állítólag nem sajnálta a pénzt tőlük az online lehallgatásért fizetendő plusz kiadások fedezésére.

A Guardian az új információkkal kapcsolatosan érdeklődött a megnevezett cégeknél. Eszerint a Yahoo! illetékesei nem is tagadták, hogy annak idején pénzt kapott a cég, hiszen – mint érveltek – a törvények értelmében az amerikai kormány köteles fedezni a szolgáltatók költségeit, ha nemzetbiztonságot érintő adatszolgáltatási tevékenységet kér tőlük. A Facebook viszont tagadta, hogy bármiféle költségtérítést kapott volna az amerikai kormánytól bármilyen magánjellegű adatforgalom megkönnyítéséért. A Google is azt a választ adta, hogy nem volt köze a PRISM-hez, a Microsoft pedig egyszerűen nem válaszolt — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védheted a mobileszközödet II.

hét aug 26 , 2013
  Joseph Bradley, a Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) munkatársa blogbejegyzésében három olyan egyszerű óvintézkedést vázol fel, amelyek segítségével hatékonyan növelhetjük a mobileszközök és a vállalati hálózatok biztonságát. A második tanácsa, hogy Készüljünk fel a BYOD (Bring Your Own Device) korszakra. Nem is olyan régen, az informatikai döntéshozók még tartottak a BYOD […]