Megérkeztek az Intel Optane memória gyorsítók

Megérkeztek az Intel Optane Memory gyorsítómodullal felszerelt notebookok Magyarországra. Az új technológia azt ígéri, hogy az olcsóbb noteszgépek is villámgyorssá válnak.

Az Intel Optane egy olyan memóriatípus, amelynek tartalma nagyságrendekkel gyorsabban olvasható és írható a számítógép hagyományos háttértáránál, ráadásul a gép kikapcsolása után is képes megőrizni az adatokat. A megoldás használatával egy átlagos, 150 ezer forint körüli árú noteszgép egy felsőbb kategóriájú modellel azonos sebességgel (akár fél perc alatt) elindul, és a gyakran használt programok (például böngésző, levelező, szövegszerkesztő) is villámgyorsan betöltődnek rajta, mivel ezeket eltárolja a modul. A gyorsítómodul jelenleg közel húszféle típusú noteszgéppel (többek közt Asus, Lenovo, Acer és Dell) kompatibilis, és nagyjából tízezer forint az ára. (Figyelem! Mielőtt elindulunk megvásárolni a modult, győződjunk meg, hogy a laptopunk képes-e fogadni a modult! A -szerk-.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiderült mi az SAP Hungary titka

ked szept 11 , 2018
Ismét rekordbevételt ért el a SAP Hunfary Kft. tavaly, árbevétele több mint húsz százalékkal 34,9 milliárd forintra nőtt, az előző évi szintén húsz százalékos növekedés után — írtuk meg bő két hónapja. Ablonczy Balázs, a magyarországi leányvállalat vezetője a társaság siófoki konferenciáján elmondta, a növekedés alapja, hogy egyre több cég […]

Friss, ropogós