Megérkeztek az első HMD okostelefonok

HMD Pulse Pro okostelefonA Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait, a Pulse kollekciót.

A CCS Insight piacelemző friss kutatása alapján egyre fontosabb számunkra a javíthatóság: az emberek 55 százaléka inkább megjavítaná a meglévő telefonját, minthogy új készüléket vegyen, sőt, a megkérdezettek 47 százaléka hajlandó lenne kicsivel többet is fizetni egy fenntartható készülékért. ​Az Egyesült Királyságban megkérdezett Z generációsok 41 százaléka pedig nagyobb valószínűséggel vásárolna meg egy olyan telefont, amiről tudja, hogy akár otthon is megjavíthatja.

Ben Wood, a CCS Insight vezető elemzője szerint a mobiltelefonok javítása iránti érdeklődés jelentős növekedését tapasztalták az elmúlt évben mind az Európai Unióban (EU), mind az Amerikai Egyesült Államokban (USA). Az EU-ban megkérdezettek mintegy 55 százaléka még a garanciaidőn túl is inkább megjavítaná meglévő készülékét, minthogy új készülékre cserélné azt. Az USÁ-ban szintén nagy az érdeklődés: 49 százalékos arány. Sőt, az uniós fogyasztók 47 százaléka és az amerikai fogyasztók 48 százaléka hajlandó lenne valamivel többet fizetni a környezetbarát termékekért, ami még tovább hangsúlyozza a javíthatóbb készülékek iránti igényt.

„A HMD már évek óta úttörő szerepet játszik a javítható okostelefonok terén, és különösen bíztató, hogy vadonatúj a HMD Pulse széria minden eddiginél könnyebben javítható, akár otthon is – ez a designdöntés jól illeszkedik a kutatásaink során tapasztalt fogyasztói trendekhez” — mondta Wood. Az új HMD Pulse szériát ezért úgy tervezték, hogy bárki könnyedén megjavíthatja őket. Az “első generációs javíthatóságnak” köszönhetően többé nem kell szervizbe rohannod az összekarcolt kijelző, az elhajlott töltőbemenet és az elfáradt akkumulátor miatt – csak egy iFixit szerelőkészletre, egy interneten elérhető, rövid útmutatóra és egy kis önbizalomra lesz szükséged a megjavításukhoz.

HMD Pulse Pro: az új szelfis bestie

A kategóriájában egyedülálló, ötven megapixeles szelfikamerával érkező HMD Pulse Pro mellett minden nyári szelfid mestermű lesz. Ráadásul az árkategóriában szintén egyedülálló módon mostantól a kezeddel is irányíthatod a kamerát: csak dobj fel egy peace vagy egy like jelet, és már kattan is a kép – sőt, akár ketten, közösen is összehozhattok egy szívet, hogy még egyszerűbbek legyenek a csapatfotók.

Az AI Super Portrait móddal pedig végre az átbulizott éjszakáidat is kristálytisztán nézheted vissza – nem kell többé másnap vaksötét, elmosódott képeken kutatnod, hogy most vajon éppen kit (vagy mit) ábrázolnak az éjszaka leple alatt készült tartalmak. A gleccserzöld, mélytenger és alkonylila színekben érkező HMD Pulse Pro mellé ráadásul a különleges designhoz passzoló, hasonlóan ízléses kiegészítők is járnak: a gleccserzöld színű Pulse Prohoz külön megvásárolható lesz egy hasonló színű töltő is, hogy ne rontson bele az összképbe egy unalmas, fehér kábel.

HMD Pulse Plus és HMD Pulse: topkategóriás tulajdonságok, középkategóriás áron

A HMD Pulse Pro kistestvérei, a HMD Pulse+ és a HMD Pulse akár 59 órás akkumulátor-üzemidőt és könnyű javíthatóságot kínálnak, és szintén három különböző, izgalmas színben érkeznek. A HMD Pulse+-ot 50 megapixeles főkamerával és mélységérzékelővel láttuk el, míg a HMD Pulse tökéletes egyensúlyt alkot a megfizethetőség, a teljesítmény és a javíthatóság között. Aggodalomra pedig ezzel a 13 megapixeles kamerával és AI HDR-rel felturbózott készülékkel sem lesz ok: a többek között első telefonnak is kiváló HMD Pulse bőven tartogat magában lehetőségeket.

„Szinte szó szerint rajta tartjuk az ujjunkat a piac pulzusán, látjuk, hogy mire vágynak a felhasználóink, ezért az otthoni javíthatóság a Pulse széria egyik alapja, hogy a jövő mobilhasználói közül egyre többen lássák, hogy nem kell azonnal a szervizbe rohanni, és ha a telefonod a partner ebben, te is képes vagy megjavítani” — mondta Lars Silberbauer, a Human Mobile Devices marketingigazgatója.

„A HMD most jelentette be negyedik könnyen javítható készülékét, a HMD Pulse Pro-t. A javíthatóság melletti elkötelezettségük biztató változást jelent a telefonpiac számára, és jól bizonyítja, hogy a HMD-ben megvan az az innovatív szemlélet, ami a javíthatóságban való előrelépéshez szükséges. Örömmel működünk velük együtt, és támogatjuk azokat a törekvéseiket, amiken keresztül a javítható telefonokra a jövőben csoda helyett már alapvetésként gondolunk majd” — nyilatkozta Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hasít az OXO Technologies

csü máj 2 , 2024
ShareTweetPinShareAz OXO Technologies Holding Nyrt. a 2023-as üzleti évet 943 171 euró adózás utáni eredménnyel zárta, eszközállománya pedig kétmillió euróval 16,182 millió euróra nőtt. A vállalat közlése szerint a működés negyedik üzleti éve 1,888 millió eurós eredménytartalékkal zárult, amely az aktuális év végi részvényszámra vetítve 1,008 euró/részvény eredménytartalékot jelent. A […]
Budapesti Értéktőzsde (BÉT)

És még ez is...