Megérkeztek a 4K Cinema EOS-rendszer új csúcsmodelljei

Canon-EOS-C700A Canon két új, professzionális használatra szánt Cinema EOS kamerát mutatott be: az EOS C700-at (EF/PL) és az EOS C700 GS PL-t. Mindkét modell 4K felbontású videózásra is képes. Kompakt kivitelük révén a tévétársaságok és produkciós irodák egyaránt értékelni fogják a kamerák által nyújtott könnyű használatot, széles dinamikatartományt — olvasható a gyártó közleményében. Az EOS C700-as kamera kreatív lassított videofelvételek rögzítésére is képes 4K felbontásban akár 59,94P/50P sebességgel, 2K felbontásban pedig 200p/240p sebességgel (érzékelő crop mód). Opcionálisan 4K RAW minőségben akár 100P/120P sebességgel is tud rögzíteni a dokkolható CODEXi RAW felvevővel.

A Cinema EOS rendszerű videokamerák moduláris felépítésűek, így valamennyi forgatási körülményhez illeszkednek. A most bejelentett új modellek elsőként támogatják az Apple ProRes formátumot is. A gyorsan mozgó témákhoz és akciójelenetekhez tervezett EOS C700 GS PL modell pedig az első olyan Cinema EOS-kamera, amely „Global shutter”el rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A SzámHEAD nyerte a KSZKI tenderét

hét szept 5 , 2016
A SzámHEAD Kft. nyerte a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény (KSZKI) hálózati eszközök beszerzésére kiírt tenderét. Az eljárást megindító felhívás Közbeszerzési Értesítőben történt közzététele nélkül odaítélt beszerzés végleges összértéke 17,89 millió forint lett. Nehéz döntés lehetett kiválasztani a nyertest, mert ennél az összegnél sokkal többel nem is pályázhatott a tenderre meghívott […]