Megérkezett a “Startup olimpia” Magyarországra

startupA hazai startup cégek éllovasai mérkőznek meg 2014. október 22-én a “startup olimpia” (GITR) első hazai rendezésű fordulójában. A versenyzőknek éles versenyhelyzetben, a sajtó, a szakmai zsűri, a befektetők és a 200 fős közönség előtt kell bizonyítaniuk. A GITR egy világszintű show, amely egyben komoly verseny startupok számára. Az európai Erasmus Vállalkozói Központ kezdeményezésére indult, célja, hogy a legígéretesebb vállalkozók és leendő befektetőik találkozzanak.

A GITR-en való részvétel csakúgy, mint az olimpiákon, fontosabb lehet, mint maga a győzelem, mert ezáltal a startupok kapcsolatba kerülhetnek a befektetőkkel és rajongóikkal. 2009 óta a befektetők közel 6 millió eurót invesztáltak a Get in the Ring! keretében a versenyzők vállalkozásaiba. A tavalyi év nyertese egy év alatt egyedül mintegy 6 millió eurós befektetéshez jutott a versenyt követő népszerűségének köszönhetően.

A magyarországi válogató legjobb versenyzői között közel 23 000 euró összértékű magyar díjakat osztanak ki, amelynek része az AbilityMatrix hárommillió forint értékű insight kutatása és stratégiai tanácsadása, valamint az InnovaLab Institute égisze alatt működő StorySociety egymillió forint összértékű storytelling tanácsadása, melynek keretében storytelling tanácsadást és képzést nyújt. Az IBM-Softlayer felajánlja saját 12 000 dollár értékű Catalyst Startup Programját, ami infrastrukturális, mentorálási és inkubátor integrációs elemeket tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Államosították a taktaharkányi telefonrablót

hét okt 20 , 2014
Bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki Taktaharkányban áldozataitól egy mobiltelefont erőszakkal elvett. A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének derék rendőrei kiderítették, hogy a gyanúsított Taktaharkányban a Piac téren 2014. október 15-én pontban 22 óra 10 perckor tüzet kért két fiatalembertől, majd egyiküktől „megnézésre” elkérte a mobiltelefonját. A férfi, […]
börtön