Megéri a pénzét: kipróbáltuk a Philips 243B1JH monitort

Philips 243B1JH monitorTesztelésre kölcsönkaptuk a Philips 243B1JH-as monitorát. A 24 hüvelykes, W-LED háttérvilágítású IPS panellel rendelkező készülék nem csak általános irodai, de játékra, vagy akár grafikai munkákra is használható.

Objektív
A monitor 75 Hz-es képfrissítésre és négy ezredmásodperces válaszidőre képes, maximális fényereje 249 nit. A készülékbe beépítették az úgynevezett PowerSensort, ez egy infravörös adóvevő a készülék elején. A monitor ezzel érzékeli ha valaki ül a monitor előtt és eszerint változtatja a fényerőt. A testreszabhatóságról az állítható magasságú, dönthető és forgatható SmartErgoBase talp gondoskodik, amit igény esetén bármilyen VESA 100-as állványra lecserélhetünk, az enyveskezűek ellen pedig a Kensington zárral védhetjük a tulajdonunkat. A Philips 243B1JH teljesen feltekert fényerő a 249 cd/m2-re képes, ez a legtöbb helyzetben megfelelő, a kontrasztarány maximum 985:1 60 százalékos fényerő mellett. A 1080p-s monitor képe kiválóan olvasható, dokumentumfeldolgozásra, böngészésre kiváló.

A Philips 243B1JH meglepően jó pixelválaszidővel rendelkezik, még akkor is, ha 75 Hz-nél kisebb képfrissítésen használjuk. Az elmosódás minimális a gyors tempójú vagy kontrasztos jelenetekben, így a hétköznapi játékosoknak nem lesz gondja vele. Az eléggé nyilvánvaló azonban, hogy nem tudja felvenni a versenyt a 144 Hz-es monitorokkal, persze azok a készülékek más árkategóriában szerepelnek. A monitor hátoldalán egy DisplayPort 1.2, egy HDMI 1.4 és egy USB Type-C bemenetet is találunk, ez utóbbi a kompatibilis notebookokat is lehet tölteni maximum 65 wattal, emellett helyet kapott még az eszközön egy RJ45, két jack és négy USB 3.2 csatlakozó. A Philips 243B1JH rendelkezik egy pár kétwattos hangszóróval is, amik játékokhoz, zenehallgatásra és filmezéshez gyengécskék, de hang- vagy videohívásokhoz használhatók. Végül is egy irodai monitortól ez bőven elég.

Szubjektív
A Philips 243B1JH kiváló választás az irodai és az otthoni munkavégzéshez, és ha alkalmanként játszani támad kedvünk, akkor sem kell fogunk csalódni benne. Nagyon hasznos a PowerSensor, egyrészt energiát spórol nekünk, másrészt ezt észrevétlenül, kényelmessé téve a használatot teszi. Hab, illetve hub a tortán, hogy a monitorba beépítettek egy RJ45 csatlakozót is, azaz kapunk egy dokkolót is. A készülék nem olcsó, de a százezer forintos ár három év, hivatalos magyar garanciát tartalmaz. Meg kell említeni a külső tápegység problémáját. Nyilván meg van az oka, ha külső tápegységet kap egy monitor, lehet ez a melegedés, vagy akár a helyhiány is. E sorok szerzőjének vagy útban van az asztalon, vagy lelóg, vagy állandóan leesik az asztaláról a külső tápegység, ami felettébb idegesítő. A másik, ami zavaró lehet, hogy az egyébként nagyon látványos keskeny káva miatt, ha megfogjuk a készüléket, akkor biztosan összetapizzuk a kijelző szélét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mit jelent a marketing célú adatbázis építés?

sze nov 3 , 2021
Számos módszer létezik adatbázis építésre, kérdés, hogy vajon érdemes-e a nulláról elkezdeni, vagy pedig jobban megéri célzott ügyfél listát vásárolni. A marketing célú céges adatbázis építés nem más, mint a gazdasági szervezeteknek nyilvános kapcsolati- és egyéb adatainak egy táblázatba való gyűjtése. Ezek aztán egyedi igények szerint csoportosíthatóak és direkt értékesítési […]
adatbázis építés

És még ez is...