Megérett a világ a pusztulásra: digitális műtárgyként árverezik el a legelső sms-t

smsDigitális műtárgyként bocsátják árverésre a világ első sms-ét a napokban a franciaországi Aguttes aukciósház online árverésén.

“Merry Christmas” – állt az üzenetben, amit 1992. december 3-án továbbítottak a Vodafone hálózatán keresztül. A karácsonyi jókívánság sikeresen megérkezett a címzetthez, Richard Jarvishoz, a Vodafone alkalmazottjához. Ez volt a világ első sms-e. Az sms-t nem helyettesíthető tokenként bocsátja árverésre a Vodafone a franciaországi Aguttes aukciósház online árverésén. Az aukciósház a világ minden tájáról vár licitálókat az értékesítésre. A közlemény szerint a vevő, aki Ether kriptopénzzel fizethet, kizárólagos tulajdonjogot szerez a világ első sms-ét továbbító eredeti kommunikációs protokoll részletes és egyedi másolatára. A Vodafone a digitális műtárgy értékesítéséből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ajánlja fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására. “Az összes üzenetküldő szolgáltatás origója kerül kalapács alá. Ezzel az aukcióval két évszázad úttörő szellemét egyesítjük. A világ első sms-ét örökítjük meg blokkláncban, és az arról szóló jó hírt nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) hirdetjük meg árverésen, hogy az értékesítésből befolyó összeggel társadalmunk egyik legégetőbb kihívására megoldást kereső szervezetet támogathassunk” – idézte a közlemény Amanda Nelsont, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Enjoy Robotics: termék még nincs, cégcsoport már van

sze dec 15 , 2021
A robotok fejlesztésével, gyártásával, és forgalmazásával foglalkozó Enjoy Robotics Zrt. Fülesden építette fel 2500 négyzetméteres üzemét, az első magyar robotgyárat. A tavaly nyáron alapított társaság a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve ambiciózus célt tűzött ki maga elé: nemzetközileg is versenyképes hazai robotikai ipar hosszútávú fejlesztését célozták meg. Csizmazia Tibor, a […]
Enjoy cafe robot