Megbírságolták a három legnagyobb mobilszolgáltatót a hiányos hálózati lefedettség miatt

1

lejMegbírságolta a három legnagyobb romániai mobiltelefon-szolgáltatót a román távközlési piacot felügyelő hatóság, mert elmulasztották teljesíteni a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségüket. A hatóság hétfői közlése szerint a három szolgáltató összesen 900 ezer lej (63 millió forint) bírságot kapott, mert kilencven települést hagytak hálózati lefedettség nélkül. Április elejéig kellett volna teljesíteniük kötelezettségüket, amit a 2012-es frekvenciapályáztatási szerződésben vállaltak. A legnagyobb büntetést a Vodafone kapta, amelynek 720 ezer lejt kell kifizetnie a román államnak. A hatóság által végzett ellenőrzés nyomán megállapították, hogy a mobilszolgáltató 72 romániai települést hagyott hálózati lefedettség nélkül.

A második legnagyobb bírságot, 120 ezer lejt a francia Orange szolgáltatónak kell kifizetnie, amely 12 település esetében mulasztotta el teljesíteni hálózatépítési kötelezettségét. A Telekom Romaniát is megbüntették 60 ezer lejre, ez a cég hat településen nem építette ki a hálózatot. Romániában több mint egy évtizede az Orange és a Vodafone a két legnagyobb piaci szereplő a román telekommunikációs piacon, amelynek értéke tavaly 3,282 milliárd euró volt. Az Orange 37 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a Vodafone 31 százalékos szeletet hasított ki, míg a harmadik helyezett Telekom Romania 22 százalékot birtokol.

One thought on “Megbírságolták a három legnagyobb mobilszolgáltatót a hiányos hálózati lefedettség miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális technológiák használata: egészen elkeserítő a magyar vállkozások helyezése

sze júl 27 , 2016
A World Economic Forum friss jelentése, amely az innovációval foglalkozott a digitális gazdaságban. A jelentés összesen 139 országot rangsorol aszerint, hogy milyen mértékben használják az informatikai és kommunikációs technológiákat a versenyképesség és az innováció növelésére, és mennyire állnak készen a digitalizáció kínálta lehetőségek kihasználására. Magyarország idén három helyet előre lépve […]