Megállapodást kötött az UniCredit az Alipay-jel

Megállapodást kötött az UniCredit Bank Hungary az Alipay-jel, így Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása 2019-től Magyarországon is elérhetővé válik a kínai látogatók számára – közölte az UniCredit. Az Alipay több mint hétszáz millió aktív felhasználóval az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában, a bolti fizetést is lehetővé teszi. A megállapodásnak köszönhetően az UniCredit bankkártya-elfogadó partnerei Alipay fizetési megoldást is biztosíthatnak kínai vevőik számára.

Az UniCredit közleménye szerint a közép-európai régióban Magyarországon található a legnagyobb kínai népesség, mintegy húszezer kínai állampolgár él az országban. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 2017-ben 178 ezer kínai vendég látogatott Budapestre, így Kína szerepel azoknak az országoknak a tízes ranglistáján, amelyekből a legtöbb turista érkezik a magyar fővárosba. A Magyarországra látogató kínai turisták száma tavaly több mint 34 százalékkal nőtt, elérte a 227 ezret, 2018 első fél évében pedig 140 ezer kínai állampolgár érkezett az országba, ami 11 százalékos növekedés. A Magyarországot felkereső turisták átlagosan 1400 dollárt (390 ezer forintot) költenek, ami ötven százalékkal meghaladja a kínai turisták átlagos külföldi költését, Kína legnagyobb online utazási irodája, a Ctrip szerint.

Next Post

MNB: a mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja a jövőben

hét okt 15 , 2018
A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz — nyilatkozta Binder István, a MNB szóvivője. Mint elmondta, a pénzügyi szolgáltatást nyújtó technológia cégek olyan egyszerű megoldásokat alkalmaznak – mobiltárca, biometrikus azonosító, felhőszolgáltatások -, amelyekkel megelőzik a bankokat. […]
Magyar Nemzeti Bank