Még SZIP: követni kezdik a hiper-szuper gyors internetprogramot

Végre indul a szupergyors internet program kivitelezését követő projekt is.

Indul a szupergyors internet program (SZIP) kivitelezését követő projekt. A 400 millió forint európai uniós és hazai támogatásból megvalósuló projekt célja a szupergyors internet program szélessávú fejlesztéseinek előkészítéséhez és végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása — közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A SZIP kivitelezését követő projektben a megépülő hálózatok szakszerűségét, elvárt minőségét, jogszabályi feltételeknek való megfelelését biztosító felügyelőmérnöki hálózat kiépítésével és működtetésével kapcsolatos munkafolyamatokra kerül sor.

A projekt feladata a nyertes pályázók, valamint az önerős fejlesztési megállapodást aláírók tevékenységének folyamatos ellenőrzése, a kiviteli munkák követése, műszaki ellenőrzése, a megépült hálózatok megfelelőségi, minőségi és átvételi vizsgálatainak biztosítása a tervezési és hálózatépítési ajánlásban, a tervezési és kivitelezés követési útmutatóban foglaltaknak megfelelően. A tájékoztatás szerint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, mint projektgazda gondoskodik a felügyelő mérnökök kiválasztásáról, felkészítéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiszűrhető a visszaélésszerű roaming-használat

pén febr 10 , 2017
Több eszközük is van a távközlési szolgáltatóknak arra, hogy a roamingdíjak júniusi megszűnése után kiszűrjék a visszaélésszerű roaming-használatot, a konkrét módszertan és a részletek kimunkálása azonban még folyamatban van – derül ki az MTI által megkérdezett szolgáltatók válaszaiból. A Telenor szerint nem rendeltetésszerű használatnak minősül, amikor az előfizető többet tartózkodik, […]
roaming

Friss, ropogós