Még mindig nincs meg, hogy ki fogja létrehozni a NHKV számlázási rendszerét

TREAT-IT-eredmenyekÁprilis eleje, vagyis a szemétszállítás államosítása óta nem kap csekket a szemétszállítási díjról a lakosság az ország legtöbb településén, mert az állami hulladékgazdálkodó cég, az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) április eleje óta képtelen megoldani a számlázást. Emiatt a családok várhatóan ősszel egyszerre kapnak majd egy hat-hét havi díjat magában foglaló számlát, ami elérheti a 18-21 ezer forintot. Ekkora összeget pedig feltehetően számos ügyfél képtelen lesz egyszerre kifizetni — írja a Magyar Nemzet. Utánanéztünk mikorra készülhet el a számlázó rendszer. A Közbeszerzési Értesítő szerint csak július 8.-án írta ki az NHKV a hulladékgazdálkodási közfeladatainak ellátásához szükséges számlázási, folyószámla kezelési és kintlévőség- kezelési rendszerének kialakításáról szóló tendert, amelyben máig nem hirdettek győztes. Viszont már megvan az a társaság, amely az informatikai rendszerek létrehozását megcélzó projektek minőségbiztosítási, műszaki ellenőrzési feladatait látja el: a 2014 végén alapított, nyilvános cégadatok szerint jelenleg egy főt alkalmazó TREAT-IT Kft. Kérdéseinkkel (lásd lenn) megkerestük a hulladékszállító állami vállalatot, de választ ezidáig nem kaptunk.

Kérdéseink
– Volt-e, és ha igen mennyi jelentkező a pályázaton?
– Mikor lesz kihirdetve a tender eredménye?
– Várhatóan mikor kezd működni a számlázási rendszer?
– Közbeszerzési Értesítőben történt közzététel nélkül odaítélt szerződéssel a TREAT-IT Kft.-t bízták meg az NHKV szakmai munkáját támogató it-rendszerek létrehozását megcélzó projektek minőségbiztosítási, műszaki ellenőrzési feladatainak ellátását 17,5 millió forintért. Hogyan, miért esett erre a cégre a választás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új, IQ-bajnok multifunkciós nyomtatók a Canontól

pén júl 22 , 2016
A Canon bejelentette színes multifunkciós nyomtatóinak új generációját, az imageRUNNER ADVANCE C5500 terméksorozatot. Az új széria modelljei a nagysikerű C5200-as sorozatot váltják le. Az öt új, színes A3-as multifunkciós nyomtató (imageRUNNER ADVANCE C5535, C5535i, C5540i, C5550i és C5560i) mindegyike az új imageRUNNER ADVANCE platformot használja. Az új multifunkciós nyomtatók mindegyikén […]