Még mindig nem képesek kiaknázni a vállalatok az adatvagyonukat

Az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA) vállalatok átlagosan kevesebb mint negyven százaléka állítja magabiztosan, hogy jól bánik az adataival – ideértve azok kezelését, biztonságos tárolását, valamint az adatokból való információk kinyerését és felelős használatát. Az Oracle legújabb felmérése szerint a vállalatok ezen képességei nem fognak javulni a következő három évben. Ennek ellenére a válaszadók, akik felismerték ezen képességek értéknövelő erejét, a legfőbb előnyök között a magasabb ügyfélhűséget, a bevételek és a márkaérték növekedését említették legtöbben.

„A legújabb felmérési eredmények azt mutatják, hogy a vállalatok továbbra sem tudnak mit kezdeni napjaink adatáradatával. Ezzel a problémával szembe kell nézniük, mégpedig hatékonyabb belső céges gyakorlatokkal, valamint megfelelő adatkezelési stratégiák és fejlett biztonsági ellenőrzőpontok kialakítása révén. Emellett kulcsfontosságú lesz a felhő és az olyan feltörekvő technológiák mint az AI és az automatizálás körültekintő alkalmazása is közeledvén ahhoz a ponthoz, amikor az emberi munkaerő már nem lesz képes az adatok feldolgozását és védelmét önmaga ellátni” – mondta Andrew Sutherland, az Oracle Technology and Systems APAC és EMEA régióbeli szenior alelnöke.

A felmérés főbb megállapításai
• Átlagosan a válaszadók 42 százalékának nincs megfelelő adatkezelési stratégiája.
• Tízből négy vállalat állította magabiztosan, hogy képes jól kezelni, biztonságosan tárolni és felelősen felhasználni az adatait.
• A válaszadók 35 százaléka állította, hogy az adatok feldolgozásából értékes információkat tud kinyerni.
• A kulcsfontosságú részlegek továbbra sem vállalnak felelősséget és elszámolhatóságot az adatkezelés terén.
• Az adatbiztonsági szabályozásokat gyakran nem értik, vagy nem tartják be azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MI Koalíció: jön az akcióterv és nemzeti stratégia

szo jún 22 , 2019
A Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával őszre akciótervet készít, amely a nemzeti MI stratégia alapját képezheti – jelentette be Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter ismertette: az intézkedéscsomag az adatipar, a technológia- és gazdaságfejlesztés, a technológia használat területeire fókuszálva határozza meg a legfontosabb […]
Palkovics László