Még mindig kockázat a BYOD

byodFőként biztonsági kockázatok miatt nem preferálják a vállalatok, hogy az alkalmazottak saját mobileszközeiken (BYOD) dolgozzanak a Crowd Research Partners legfrissebb mobilbiztonsági felmérése szerint. A biztonsági kockázatokon belül a megkérdezett it-biztonsági szakemberek többsége, 72 százaléka az adatszivárgástól tart legjobban BYOD esetén, 56 százalékuk pedig attól, hogy a módszer esetleg jogtalan hozzáférést biztosítana a vállalat adataihoz, rendszereihez.

A megkérdezettek csupán 52 százaléka tart valamilyen kártevőtől, pedig mint kiderült, minden ötödik vállalatnál történt már a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidens, elsősorban valamilyen rosszindulatú számítógépes program és vezeték nélküli kapcsolat következtében. A növekvő fenyegetések, adatvesztések és új szabályozási igények ellenére a vállalatok harminc százaléka tervezi az it-biztonsági költségvetésének növelését, a többiek változatlanul hagyják vagy csökkentik a büdzséjüket – olvasható a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Viselkedés felismerő ERP a Unit4-től

sze ápr 13 , 2016
A Unit4 bemutatta az üzleti szoftverekkel együttműködő, mesterséges intelligenciára épülő Digital Assistant megoldását. A Digital Assistant a UNIT4 ERP rendszer felhasználóinak viselkedési sémáinak megértéséhez használt “viselkedés felismerő” módszert és a több forrásból nyert adatokat kombinálva, képes teljesen egyedül, hasznos tevékenységeket, feladatokat elvégezni. Példaként a számlák kockázati besorolás szerinti kategorizálása, költségjelentések […]