Még mindig a tévé a kedvenc

feherzajMa már fontos szerepet játszik az okostelefon, tablet, illetve a pc és a laptop is a videós tartalmak fogyasztásában: ezeken az eszközökön a magyarok negyven százaléka szokott filmeket és sorozatokat nézni – hétből egy válaszadó pedig napi rendszerességgel teszi ezt. Átlagosan egy-egy órát töltenek vele azokon a napon, amikor ezeket az eszközöket választják videó nézéshez. Az okostelefonok és táblagépek gyors terjedése ellenére azonban továbbra is a televízió a magyarok kedvence: a válaszadók 84 százaléka kapcsolja be minden nap a tévét, amivel egy-egy használati napon átlagosan közel három órát (2 óra 50 percet) töltenek el, 28 perccel többet, mint 2014-ben – derül ki a Samsung Techonomic Index 2015-ös kutatásából.

A Samsung felmérése szerint a magyarok 13 százaléka tervezi új tévé beszerezését a következő három hónapban – ennél csupán új mobiltelefont szeretnének többen vásárolni (23 százalék). Összehasonlítva más elektronikai és háztartási eszközökkel, a televízió esetében a legfontosabb érv, hogy nagyobb tudású, modernebb modellre szeretnék cserélni a jelenlegit (a tévé vásárlást tervezők 25 százaléka jelölte ezt az okok között).

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Akciózik a Telenor

szo szept 26 , 2015
Jövő hét szerdáig, azaz szeptember 30-ig tart a Telenor akciója, amelyben ötféle nagyképernyős mobilt kínálnak tízezer forint kedvezménnyel azokhoz az új előfizetésekhez, amelyeket két év hűségidővel, MyTariff S, M, L vagy XXL díjcsomaggal vásárolnak. Ezek a csomagok a bennük foglalt belföldi beszélgetésben, Hipernet-adatforgalomban és az sms-tarifáikban különböznek. A MyTariff tarifacsomag […]