Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXVIII.

Sharp-szamologep

  • A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az NFM megbízásából készült, a hazai informatikus- és it-mérnökképzés helyzetét vizsgáló tanulmány szerint az elmúlt években a jelentősen átstrukturálódott ICT szektor 122 ezer főt alkalmaz, illetve további 45 ezer fő dolgozik az ágazaton kívül informatikai munkakörökben. A szektor a nemzetgazdasági foglalkoztatás 4,1 százalékát, a versenyszféra 6,2 százalékát adja, és ezen belül a Shared Service Centerek (SCC), illetve a nemzetközi fejlesztőközpontok jelenleg több mint 36 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.
  • A közelmúltban készült elemzések becslései szerint a termékek és szolgáltatások digitalizálása az elkövetkező öt évben évi több mint 110 milliárd euróval növelné Európában az ipar bevételét. A mai tervek összesen több mint 50 milliárd eurót kitevő köz- és magánberuházást fognak mozgósítani az ipar digitalizálásának támogatására.
  • Még mindig csupán a teljes kiskereskedelmi szektor forgalmának 3,7 százaléka származik online kereskedőktől az eNET kutatása1 szerint, így bőven van növekedési lehetőség az egyik legdinamikusabban fejlődő iparágban. A piac ennek megfelelően még nem letisztult, folyamatosan jelennek meg és tűnnek el szereplők, 2015-ben közel hatezer magyar webáruház működött.
  • A UPC Magyarország megbízásából készült reprezentatív kutatás szerint az okostelefon-tulajdonosok többsége, 73 százaléka rendelkezik mobil internetkapcsolattal, a mobilon internetezők negyede minden hónapban kifut a rendelkezésre álló adatkeretből.
  • A Google adatai szerint a mobilhasználók 65 százaléka mondja azt, hogy nem a márka befolyásolja a választását, hanem az, hogy honnan kapja meg a leghasznosabb választ a kérdésére. Jellemző adat, amit a Google tett közzé, hogy három felhasználó közül egy végül más márkától vásárol, mint amelyet eltervezett, pusztán azért, mert a másik cég hasznosabb információkkal látta el abban a mikro-momentumban, amellyel hozzá fordult. 51 százalékuk a mobilról indított keresések során felfedezett egy új márkát, vagy terméket is.
  • Az egyre okosodó és egymással az interneten keresztül kommunikáló gépek kapcsán jóval kevesebb szó esik a felhasználók biztonságáról. Pedig a Gartner kutatócég szerint 2016-ban már közel 2 milliárd új, összekapcsolt eszköz kerül a világhálóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az idősebbek örülni fognak az EVOLVEO Easyphone-XD-nek

ked ápr 26 , 2016
Új, az idősebb korosztálynak ajánlott telefont mutatott be az EVOLVEO. Az Easyphone-XD nemcsak könnyen kezelhető, de minden, a kategóriájában támasztott elvárásnak megfelel és még háromféle színben is kapható. A telefonon a gombokat távolabb helyezték el egymástól annak érdekében, hogy könnyebb legyen az sms üzeneteket és a telefonszámokat beírni. Az üzenetek olvasását […]

Friss, ropogós