Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXII.

Nixie

  • A Gartner jóslatai szerint 2020-ra összesen 26 milliárd eszköz csatlakozik az internethez.
  • Az internetes videoforgalom (üzleti és lakossági forgalom együttesen) 2019-ben a teljes internetes adatforgalom 71 százalékát adja majd, szemben a 2014. évi 43 százalékkal — jósolja a Cisco.
  • A Kaspersky Lab kutatása szerint az online szolgáltatást nyújtó vállalatok 38 százaléka esett DDoS támadás áldozatául az elmúlt 12 hónap során. A DDoS támadások célja, hogy blokkolják a cég online forrásaihoz való hozzáférést azáltal, hogy túlterhelik azt “hamis” felkérésekkel. Ráadásul a DDoS támadások ma már könnyen kivitelezhetőek és alacsony költségeik miatt szinte bárki számára elérhetőek: az ár mellett az is fontos szempont, hogy a virtuális fizetési eszközök lehetővé teszik az illető számára, hogy teljesen elfedje a kilétét.
  • Az IDC előrejelzése szerint a Nagy Adat Technológia és szolgáltatások piaca a 2014-es évi 16.55 milliárd dollárról 41.52 milliárd dollárra nőhet 2018-ra, ami 26,24 százalékos éves átlagos növekedési rátát takar. Ez a növekedési ütem mintegy hatszorosa a teljes it-piacnak.
  • A digitális kutatási szolgáltatásokra specializálódott BI Intelligence szerint az otthonautomatizálási készülékek piaca 2014-ben meghaladta a 61 milliárd dollárt, és ez a szám 2019-re eléri a 490 milliárd dollárt, ami nagyjából évi 50 százalékos növekedést jelent.
  • A Symantec közleménye szerint a hálózatba kapcsolt eszközök száma folyamatosan növekszik, és 2020-ra várhatóan meghaladja a 25 milliárdot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Három tény, amit az Xperia Z5-ről tudnod érdemes

pén okt 2 , 2015
Október 1-jétől a Telenor kínálatában már elérhető a Sony két legújabb csúcsmobilja, az Xperia Z5 és kistestvére, az Xperia Z5 Compact. A letisztult megjelenésű, vízálló mobilok 5+1 olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami kiemeli ezeket a szerkezeteket napjaink okostelefonjainak mezőnyéből, de csak kevesen ismerik ezeket. 1. A Sony Ultra Stamina funkció extra […]

Friss, ropogós