Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXX.

szamok

  • Az okosóra a fitnesz pántok mellett az egyik legnépszerűbb viselhető okos eszköz. A kiegészítőként is hordható termékek iránti kereslet a világpiacon folyamatosan nő, a közelmúltban a Business Insider-en megjelent elemzés szerint a következő öt évben a piac évi 35 százalékos bővüléssel a jelenlegi évi 33 millióról 148 milliósra fog nőni. Az elemzés szerint az okosórák értékesítése ennél is gyorsabban, évi 40 százalékkal fog nőni és így a jelenlegi 59 százalékról 70 százalékra fog nőni a részesedésük a viselhető okos eszközök piacán.
  • A folyamatos számítógépes támadások igen súlyosan érintik a vállalatokat, jelentősen felhajtva az incidensek által okozott költségeket. 2014-ben összesen 900 millió számítógépes támadást jelentettek, ami csak egy része a valós kibertámadásoknak.
  • Az InfoTrends szerint1 a színes digitális nyomtatás piaca világszinten mintegy hatvanmilliárdról nyolcvanhétmilliárd oldalra fog bővülni 2018-ra.
  • Egy felmérés szerint az emberek 75 százalékát 2015-ben jobban megviselné egy hét internethozzáférés nélkül, mint kávé nélkül.
  • Egy nemrég készült felmérés szerint jelenleg egy év alatt 4,4 zettabájt (vagyis 4,4 trilliárd bájt) adat keletkezik, ami 2020-ra 44 zettabájtra bővül majd.
  • Az Eurostat adatai szerint az Európai Unió lakosainak 44 százaléka bankol a világhálón keresztül. Ez az utóbbi arány 2010-ben még 36 százalék, 2007-ben pedig csak 25 százalék volt.
  • A kínaiak csak a külföldi webshopokban éves szinten összesen több mint hatvanmilliárd dollárt költenek. Kína e-kereskedelmi piaca pár éven belül nagyobb lesz, mint az amerikai, brit, japán és francia társai együttvéve.
  • A Xerox legutóbbi online felmérése szerint Amerikában, a dolgozók 23 százalékának van olyan okostelefonja, amit a vállalatuk adott nekik, a munkavállalók 35 százaléka pedig a saját telefonját használja a napi feladatok elvégzésére.
  • A kínai középosztály növekedésével 2020-ra a 3G-képes vagy annál fejlettebb okostelefont használók száma elérheti az 1,2 milliárdot. Az e-kereskedelmi tranzakciók közel felét már most mobiltelefonról indítják. A piacot az Alipay és a Tenpay uralja.
  • A magasan vezető Android (72 százalék) mellett a WP részesedése az okostelefon-piacból Magyarországon jelenleg 11 százalék körül van, tehát magasabb, mint az iOs-é (9 százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

KKV munkavállalók: már-már lincshangulat az elavult informatika miatt

csü aug 13 , 2015
A magyar kis és középvállalkozások (kkv) munkatársainak több mint a fele szerint javítana cégük ügyfeleinek kiszolgálásán illetve növelné az ügyfelek elégedettségét, amennyiben a társaság befektetne a legújabb it-technológiákba. Egynegyedük úgy véli, a munkatársak produktivitásán látszódnának azonnal a beruházás eredményei – derül ki a Microsoft megbízásából, negyedik alkalommal elkészített európai kkv […]