Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXIII.

szamok

  • Az IDC közelmúltban publikált globális felmérésből kiderül, hogy az irodai dolgozók alig felének van lehetősége, hogy a mobil eszközéről nyomtasson. Emellett mindössze harmaduk tud az irodán kívülről hozzáférni nyomtatójához.
  • 2014-ben már 46 millió olyan táblagép volt, amelybe Intel processzor került – ezzel az eredménnyel a cég szerint, a kategória legnagyobb processzorbeszállítójává léptek elő.
  • Az International Computer and Information Literacy Study (ICILS) 60 ezer fiatal körében elvégzett felmérése szerint a megkérdezettek 17 százaléka az informatikai eszközhasználat legalapvetőbb elvárásainak sem felel meg, és csupán 2 százalék rendelkezik a tudatos eszközhasználathoz szükséges magas fokú tudással.
  • Egy ausztrál tanulmány szerint a fiataloknak mindössze 15 százaléka, egy osztrák felmérés szerint pedig a 15-29 éves korosztály mindössze hét százaléka rendelkezik kiváló felhasználói ismeretekkel.
  • Az EU Kids Online c. tanulmánya leszögezi, hogy háromból kettő 9-10 éves gyerek tagadja, hogy többet tudna az internetről a szüleinél, így a digitális bennszülöttség sulykolása nem tesz jót a fiatalok tanulás iránti motivációjának.
  • Az elkövetkező hat évben 17-szeresére nő a teljes mobil videóforgalom az előző hat év adataihoz viszonyítva — áll az Ericsson friss Mobilitási Jelentésében.
  • A KSH adatai szerint 2012-ben a digitális könyvek, valamint e-könyvek forgalma meghaladta a fél milliárdot (535 millió forintot tett ki), ez a szám 2013-ra pedig 862 millió forintra nőtt.
  • Az IDC becslése szerint a 2013 és 2020 között létrehozott és másolt adatok mennyisége a tízszeresére növekszik, 4,4 milliárd gigabájtról 44 milliárdra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Árnyak az USA kormányzati felhője felett

hét márc 23 , 2015
Az Egyesült Államokban 2011-ben megfogalmazták a Cloud First stratégiát, amely arra kötelezte a szövetségi hivatalokat, hogy az új informatikai beruházásoknál a felhőt is vegyék számításba. A költségvetési megszorítások és a biztonsági aggodalmak miatt azonban a program lassan haladt. A projekteknek még mindig kevesebb mint öt százaléka felhőalapú, és a 2012-ben […]
felhő