Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXI.

Nixie

  • A mindennapos online tevékenységeink évente 830 millió tonna széndioxid kibocsátásával járnak, éppen annyival, amennyivel a repülőgépek szennyezik a környezetet.
  • Az élelmiszer kiskereskedelem az online értékesítés egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata az Egyesült Államokban: iparági becslések szerint a teljes piac mérete 2016-ra elérheti a 21 milliárd dollárt (körülbelül 4500 milliárd forint).
  • A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint a banki trójaiak támadásait 70 országban észlelték, szemben a 2. negyedévben regisztrált 31 országgal.
  • A British Computer Society által készített felmérés szerint a munkaadók csupán 52 százaléka vélekedik úgy, hogy munkatársai megfelelő digitális készségekkel rendelkeznek. Németországban és Ausztriában végzett kutatások pedig azt mutatják, hogy bár sokan tartják magukat felkészült digitális írástudónak, a tesztek során kiderül, hogy sokan közülük alapvető műveletek elvégzésére sem képesek.
  • Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kórház-üzemeltető cégétől, a CHS-től (Community Health System) 4,5 millió felhasználó adatait szerezték meg tavaly kínai hackerek, a Home Depot-t pedig 56 millió bankkártya adataitól szabadították meg beszállítói.
  • A Központi Statisztikai Hivatal által felméréseii szerint 2013-ban a vállalkozások 91 százaléka használt számítógépet, és 88 százalékuk rendelkezett interneteléréssel. Ugyanez az érték a lakosság körében 73 százalék mind a számítógép-, mind az internethazsnálat vonatkozásában.
  • A Telenor friss kutatása szerint a megkérdezettek 97 százaléka telepített már legalább egy alkalmazást telefonjára, harmaduk (34 százalék) pedig 20-nál is többet. Az alkalmazások népszerűségi rangsorát a Facebook vezeti 55 százalékkal, amit csak saját csevegő programja, a Facebook Messenger tudott megközelíteni 41 százalékos eredménnyel. A dobogó harmadik fokára a YouTube (31 százalék) került, a pontszerző helyeket pedig a Gmail (30 százalék), a Viber (25 százalék) és az Instagram (18 százalék) foglalták el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öt alkalmazás gerjeszti a mobil adatforgalom túlnyomó részét

sze márc 4 , 2015
Az Ericsson friss Mobilitási Jelentésében közzétett eredmények azt mutatják, hogy az egyes országokban a top öt alkalmazás felel az okos eszközökön lebonyolított mobilforgalom túlnyomó részéért. A globális trend azt mutatja, hogy ezek az applikációk felelősek az alkalmazások által generált teljes forgalom közel kétharmadáért. A vizsgálat során a videó streaming és […]