Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XVIII.

matematika

  • A Goode Intelligence kutatói portál jóslata szerint az évtized végére közel 600 millió felhasználó vásárol majd mobil biometrikus olvasóberendezéseket.
  • Az InfoSec Institute tanulmánya szerint a számítógépes bűnözésre fordított éves költségek 26 százalékkal növekedtek az előző évhez képest, azaz összesen 11,6 millió dollárt költöttek hasonló kiadásra különböző szervezetek.
  • A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint közel 110 millió egyedi URL címen találtak fertőzést az antivírus programok – 31 százalékkal többön, mint a második negyedévben.
  • Az EY éves globális felmérése szerint a vállalatok több mint 37 százaléknak nincs valós idejű rátekintése a különböző cyber kockázatokra és hiányos az ehhez szükséges eszköztáruk.
  • Nagyjából minden ötödik megkérdezett számára az okostelefon elvesztése jelentené a legkomolyabb veszteséget, ha kirabolnák őket — áll a Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) című jelentésében.
  • A közel húszezer válaszadó körében az okostelefonok elterjedtsége elérte a 72 százalékot. A több mint 8500 női válaszadó között 65,6 százalék, míg a több mint 11 200 férfi kitöltő között 76,6 százalék ugyanez az arány — áll az eMAG friss felmérésében.
  • Az adatszivárgási incidensekről a válaszadók közel kétharmadának nincs tudomása, és ezzel összhangban a megkérdezettek háromnegyede felbecsülni sem tudja a vállalatánál keletkezett anyagi károkat — áll a CDSYS friss felmérésében.
  • Az Európai Parlament 2013-as riportja alapján, az európai cégeknek évente legalább 935 millió euróba kerül az olyan biztonsági incidensek, amelyek ártó szándékból következnek be, és ez a szám nem tartalmazza a baleseteket és hibákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átverte a gyerekeket, lopásért ülhet

ked dec 30 , 2014
Egészen röviden: a rétsági nyomozók a 18 éves férfitól az eltulajdonított mobiltelefont lefoglalták, azt a sértettnek visszaadták, az eljárást vádemelési javaslattal lezárták. Részletesen: a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 18 éves acsai tolvaj ellen. A nyomozás adatai alapján 2014. november 24-én a […]
tolvaj

És még ez is...