Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XVII.

Nixie

  • Az Epson által megkérdezett több, mint száz kéttannyelvű általános iskolákban használt nyomtatók 75 százaléka lézernyomtató, amelyeknek a jó része öt évnél idősebb. A pályázó háromnegyede ezernél több oldalt nyomtat ki havonta, amelyek többsége nyelvórákhoz, környezetismerethez szánt segédanyag.
  • Egy kutatás szerint naponta 150-szer „nézünk rá” telefonunkra, tíz emberből pedig már nyolccal fordult elő, hogy megszakított ebédet vagy beszélgetést, hogy ellenőrizze e-mailjeit, sms-eit.
  • A GFK kutatása szerint az informatikai szektor teljesítménye továbbra is nagyon erős, 2014 harmadik negyedévében a teljes eladás értékben 13 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Míg a hagyományos (feature) telefonok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből – negyven százalékot csökkentek értékben tavalyhoz képest -, addig az okostelefonok szárnyalnak, értékben közel húsz százalékkal mutatnak magasabb eladási szintet, mint tavaly.
  • A dolgozói tulajdonban lévő számítógépek használata csökkent a vállalati környezetekben (51 százalékról 43 százalékra, azonban a vállalati védelmi megoldások használata szintén redukálódott az idegen számítógépeken (36 százalékról 29 százalékra). A dolgozói mobileszközök használatában egyértelmű növekedés jellemezte az idei esztendőt. Az okostelefon használat 18 százalékról 24 százalékra növekedett, illetve az okostelefon és táblagép együttes használata 36 százalékról, 42 százalékra emelkedett — áll a CDSYS elemzésében.
  • A megkérdezettek 87,2 százaléka már választott ki, illetve rendelt PC-n vagy laptopon keresztül termékeket az elmúlt hat hónapban. Ugyanez az arány okostelefonok esetében 39,6 százalék — áll az eMAG friss felmérésében.
  • A Cisco Systems előrejelzése szerint 2020-ban közel ötvenmilliárd eszköz kapcsolódik majd az internetre, míg a Morgan Stanley ezt a jövőbeli számot 75 milliárdra becsüli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2015: fura idők jönnek III.

ked dec 23 , 2014
A Samsung szerint 2015-ben és azt követően öt technológiai trend határozza majd meg a mindennapi életünket. A társaság a következő technológiai trendek előretörését várja 2015-ben. A virtuális valóság és a kijelzők innovatív használata hamarosan elvezet a digitális üzletek korához. Tagadhatatlan, hogy a legforgalmasabb főutcák képét a különböző nemzetközi üzletláncok formálják, […]