Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLIX.

 

  • számokA Sanmina-SCI bevételének kétharmada a járművek elektronikai alkatrészeinek gyártásából származik. Előrejelzésük szerint 2020-ra egy autó értékének 60 százalékát az elektronika adja majd.
  • Az Oracle felmérése szerint az online vásárlók 35 százaléka örülne, ha drónokkal vagy vezető nélküli autókkal szinte valós időben kapnák kézhez megrendelt termékeiket, 43 százaléka rendkívül örülne, ha egyéni tárgyakat tudna három dimenzióban nyomtatni, míg a családok 44 százaléka szükségesnek tartja a virtuális értékesítési asszisztensek jelenlétét.
  • A Kaspersky online kutatása szerint a 14-16 éves fiatalok közel fele (49 százalék) a közösségi média nélkül ma már szinte elképzelhetetlennek tartja az életét.
  • Az internethasználatról szóló felmérések azt mutatják, hogy míg a 18-25 éves korosztály 100 százaléka használja az internetet, addig a 65 év felettiek csupán 33 százaléka.
  • Az IDC és a Seagate közelmúltban végzett tanulmánya szerint a tárolt adatok mennyisége 2025-re összesen 163 zettabyte (ZB) méretet, ami 10-szer nagyobb, mint amennyi adatunk jelenleg van.
  • A nyilvános Wi-Fi hotspotok (beleértve az otthoni hotspotokat is) száma hatszorosára növekszik 2016 és 2021 között. 2016-ban 94 millió Wi-Fi pont volt, míg 2021-ben már 541,6 millió Wi-Fi ponttal számolhatunk. Az otthoni homespotok száma pedig 85 millióról 526,2 millióra fog növekedni várhatóan 2016-ról 2021-re. A legtöbb hotspottal rendelkező országok 2021-ben: Kína (170 millió), Egyesült Államok (86 millió), Japán (33 millió), Franciaország (30 millió) — áll a Cisco jelentésében.
  • Világszerte csaknem 1300 biztonság rést fedeztek fel az elmúlt évben a különböző, sebezhetőségek feltérképezésére szakosodott szervezetek, melyeknek több mint a felét, 663 darabot a Trend Micro Zero Day Initiative (ZDI) programján keresztül jelentették be – derül ki a Frost & Sullivan legfrissebb jelentéséből.
  • Óriási üzleti potenciál van az 5G-ben, 2026-ig 582 milliárd dollár piaci lehetőséget teremt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Épp testben... : naponta több millió adat áramlik az e-egészségügyi rendszerben

sze dec 20 , 2017
ShareTweetPinShareNaponta több millió adat áramlik a november elején elindult elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben (EESZT) – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kiemelte, a rendszerben megtalálhatóak lesznek a korábbi kezelések, diagnózisok, felírt receptek, mindez pedig csökkenti majd a félrekezelések lehetőségét is.   ShareTweetPinShare
nővér kórház injekció

És még ez is...