Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLIV.

  • Az IDC és a PMR piackutató vállalatok előrejelzései alapján az it-termékek disztribúciójának piaca 2018-ig Nyugat-Európában öt százalékkal fog nőni (a jelenlegi 95 milliárd dolláról 100 milliárd dollárra), ezzel szemben a közép- és kelet európai régió bővülését húsz százalékra prognosztizálják (15 milliárd dolláról 18 milliárdra).
  • A felhőalapú technológiák terjedését is akadályozza a szakemberhiány: a RightScale tanulmánya szerint immár a vállalatvezetők 31 százaléka említi az első helyen érvként a szakemberhiányt a modern technológiák alkalmazása ellen, és csak 29 százalék nevezi meg a biztonsági kockázatot, pontosabban az azoktól való félelmet.
  • Az IDG felmérése szerint a mobil munkavállalók 82 százaléka nem mindig használja a VPN-t, illetve sokan hagyatkoznak a helyi internetes biztonsági eszközökre és szolgáltatásokra.
  • Az észak-amerikai Frost & Sullivan becslései szerint 2025-re 9,8 millióan vesznek igénybe autómegosztó szolgáltatásokat az Egyesült Államokban és Európában, szemben a 2014-ben regisztrált 1,3 millió felhasználóval.
  • A Gartner előrejelzése szerint az SaaS alkalmazások használata hetven százalékkal növekszik 2018-ra.
  • Az osztott fájlrendszerek és objektumalapú adattárolási megoldások piacáról készített Magic Quadrant kutatásában a Gartner 2016 októberében azt jósolta, hogy a jelenlegi harminc százalékkal szemben 2021-re a vállalati adatok több mint nyolcvan százalékát tárolják majd nagyvállalati és felhőadatközpontok scale-out tárolórendszereiben.
  • A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2016-ban a hírközlési szektorban az árak csekély mértékben, 1,1 százalékkal nőttek. A növekedés elsősorban a mobilhang- és internetszolgáltatások 2015-ös átfogó áremeléseinek áthúzódó hatásából eredt, a tárgyévi piaci folyamatok minimális hatást gyakoroltak az árindexre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bemutatták a magyar fejlesztésű okosbiciklit

ked ápr 25 , 2017
A Telenor öt ígéretes hazai startupot támogatott 150 millió forint összértékben, köztük a Zoi okosbiciklit. Április 22-én és 23-án az IBM Budapest Lab és a Prezi ingyenes kiállítást szervezett a Madách Téren. A Jövő Utcája elnevezésű rendezvényen kiállítóként lesz jelen a Telenor közelmúltban zárult startup programjának egyik győztese, a projektjét […]