Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLIII.

  • IBM PCEurópában 2010 és 2015 között az ipari robotok alkalmazásában Csehország és Lengyelország érte el a legjobb eredményt, évi 40 és 25 százalékos növekedéssel.
  • Az idősebb generáció tagjai az interneten kommunikálnak másokkal – az 55 év felettiek 94 százaléka e-mailezik rendszeresen, továbbá online intézik mindennapi ügyeiket. Ez a korcsoport nagyobb valószínűséggel végzi pénzügyeit az interneten. Az 55 év felettiek 90 százaléka vásárol és bankol online összehasonlítva az összes felhasználóval, akik esetében ez a szám 84 százalék. Mégis mindezzel ellentétben az 55 év felettieknek csak fele (49 százalék) aggódik a biztonsága miatt, amikor online vásárol és nagy többségük (86 százalék) nem hiszi, hogy a kiberbűnözők célpontja lenne. Sajnálatos, hogy 40 százalékuk veszélynek tette ki magát azzal, hogy pénzügyi adatokat osztott meg nyilvános felületeken. Ez a számadat az összes felhasználóra nézve 15 százalék.
  • Egy nemrégiben készült kutatás szerint az európai munkavállalók 62 százaléka a munkája egy részét ma már otthonról végzi. A home office olyannyira közkedvelt, hogy a megkérdezettek közel fele akár húsz százalékkal kevesebb fizetésért is hajlandó lenne dolgozni, ha ezt otthonról tehetné.
  • Az IDC tanulmánya szerint a tárhely, adatbázis- és felhő alapú technológiák az 50-250 fő közötti cégek több mint felénél (52 százalékánál) szignifikánsan növekednek, ötödüknél kifejezetten robbanásszerű a növekedés, és további negyedüknél a növekedés még jelentősnek mondható. A megkérdezetteknek 84 százaléka mondta azt, hogy a felhőalapú megoldások az üzlet minden területén kritikus fontosságúak. Mindez pedig azt jelenti, hogy az informatikusoknak kiemelt fontosságú ezen technológiák ismerete.
  • Az IBM vezeti az IoT piacot. Az IDC új kutatása szerint ugyanis a kutatócég 25 országot lefedő, 4500 üzleti döntéshozó megkérdezésével készült felméréséből kiderült, hogy az IBM-et az IoT piac csaknem minden szegmensében kiemelkedő szereplőnek értékelik; IoT platformja, szoftver és rendszerintegrációs megoldásai révén pedig egyértelmű vezető megoldásszállítóként tartják számon.
  • A 2015-ben alkalmazásban álló robotok hetven százaléka az autóiparban, az elektronikai iparban, valamint a fém- és gépiparban dolgozott. Számuk a legnagyobb mértékben az elektronikai iparban növekedett tavaly, 18 százalékkal, míg a fém- és gépiparban 16 százalékkal, az autóiparban pedig tíz százalékkal.
  • Júniusban nyilvánosságra hozott adatok szerint a tavalyi évben a hazai e-commerce forgalom elérte a rekordnak számító 319 milliárd forintot, ami a teljes magyar retail szektor 4,1 százaléka. Az e-commerce területen már eddig is jelentős tapasztalatokkal rendelkező Virgo Systems a nemzetközi trendekhez igazodva tovább erősíti jelenlétét ebben a piaci szegmensben.
  • A felhő technológia globális szolgáltatási piaca a Gartner intézet kutatása alapján az elmúlt évben 16,5 százalékos növekedést ért el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Állítólag 2030-ra mesterséges intelligencia segítségével bankolhatunk

pén márc 17 , 2017
ShareTweetPinShareAz okostelefon-használók arányának növekedésével a mobilbankolók száma is nő, 2030-ra pedig akár már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba a K&H Bank szerint. 2030-ra akár már a mesterséges intelligencia is bekapcsolódhat a bankolásba, az ügyfelek egy virtuális asszisztenst kérdezhetnek majd számlájukról vagy a bank szolgáltatásairól, termékeiről – fejtette ki […]

És még ez is...