Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XIX.

szam

  • 2018-ra több mint húszmilliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon — áll a Cisco friss jelentésében.
  • A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint 74,500 új mobil malware mintával bővült a Kaspersky gyűjteménye. Ez 14,4 százalékkal több, mint a második negyedévben.
  • Az Ovum elemzőcég szerint a vállalatok 25 százalékkal csökkenthetik a jogi költségeiket, büntetéseiket és a károkat, ha a legjobb iratkezelési, biztonsági és felülvizsgálati eljárásokat alkalmazzák.
  • A YouTube-on 2014-ben világszerte havonta egymilliárd ember hatmilliárd órányi videót nézett. Több mint egymillió YouTube-csatornatulajdonos keresett pénzt a videomegosztón világszerte.
  • Annak ellenére, hogy az emberek idejük több mint 85 százalékát beltéri környezetben töltik, az Ericsson ConsumerLab 23 országból több mint 47 000 válaszadó bevonásával nemrégiben végzett kutatása szerint az embereknek csupán 41 százaléka kifejezetten elégedett az általuk tapasztalt beltéri élménnyel böngészés vagy közösségi hálózatokhoz való hozzáférés során. Ez az arány a nagyobb adatsebességet igénylő alkalmazások, azaz online videó, TV vagy filmnézés során 36 százalékra csökken.
  • A hivatalos statisztikák szerint az elmúlt év első 11 hónapjában például 24 866 tonna ritkaföldfémet exportált Kína, miközben a kvóta 2014-re 30 600 tonna volt.
  • A pc-monitorok piaci teljesítményének alakulásával foglalkozó IDC kutatás szerint az LG értékesítési piacvezető ebben a monitorszegmensben az elmúlt hét pénzügyi negyedévben (2014. harmadik negyedévi állapot), a 21:9-es képarányú monitorok 77,3 százalékos piaci részesedésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Huawei 140 ezer magyar háztartásba juttatja el a netet

hét febr 9 , 2015
További jelentős értékű beruházásokra készül Magyarországon a közeljövőben a Huawei Technologies Hungary. A vállalat 140 ezer háztartásban építi ki országszerte optikai kábelre a vezetékes távközlési hálózatot 2016. június végéig olyan régiókban is, ahol eddig nem használtak szélessávú internetet. A beruházás értéke közel tízmilliárd forint, így a Huawei és a kiépítésben […]
Huawei