Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban X.

  • Magyarországon az okostelefonok száma már 2013 végére meghaladta a hagyományos mobiltelefonok számát – a mobiltelefon tulajdonosok 56 százaléka rendelkezett okostelefonnal, míg 46 százalékuk hagyományos telefonnal.
  • Az IDC szerint a teljes x86-os szerver piac 42,3 milliárd dollár értékű lesz 2014-ben.
  • A GfK Magyarország adatai szerint a Magyarországon értékesített mobiltelefon mennyiségének 60 százaléka okostelefon, ami értékben kifejezve közel 90 százalékot jelent.
  • Az IDC jelentése szerint a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát, bevétele pedig 29,8 százalékkal növekedett éves szinten.
  • Az észak-amerikai és európai it-biztonsági szakértők bevonásával végzett 2014 Cyberthreat Defense Report felmérés szerint a vállalatok több mint hatvan százaléka észlelt valamilyen betörést.
  • Egy, a 18-69 éves hazai internetezők körében frissen készült reprezentatív kutatás szerint (NRC: Online álláskeresés, 2014) miközben az online álláskeresők 59 százalékának van okostelefonja, 17 százalékának tabletje és 85 százalékuk internetezik is a készüléken, addig kétharmaduk mégsem használta még soha kisképernyős mobil készülékét álláskeresésre.
  • A Cisco friss kutatésa szerint az EMEAR régióban a nagyvállalatok védettebbek, mint a kis- és középvállalatok. A nagyvállalatok 76 százaléka rendelkezik biztonsági szabályozással, ez a szám a kkv-k esetében csak 39 százalék.
  • Az SAP szerint Amerikában minden harmadik gyermek már azelőtt rendelkezik digitális személyazonossággal, mielőtt megszületne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magasról nem érdekli a munkavállalókat az it-biztonság

sze nov 5 , 2014
A munkavállalók többsége nem érzi saját felelősségének a vállalati it-biztonság kérdését, a nagyvállalatok negyedénél pedig nincs biztonsági szabályzat — derült ki a Cisco friss kutatásából. E szerint a nagyvállalatok és kkv-k it-biztonsági szabályozásai és erőforrásai főként a külső fenyegetések ellen védenek, a vállalaton belüli fenyegetésekre azonban kevés figyelem irányul. A […]

Friss, ropogós