Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban VII.

  • Egy átlagos irodai dolgozó évente közel tízezer oldalt nyomtat ki (OKI).
  • Az Ericson friss adatai szerint a mobil adatforgalom 2014 I. negyedéve és 2014 II. negyedéve között körülbelül tíz százalékkal nőtt.
  • A Symantec adatai szerint idén várhatóan 108,8 milliárd üzleti e-mailt küldenek és fogadnak majd világszerte.
  • Kaspersky Lab és a B2B International kutatása megállapította, hogy az internethasználók nem kevesebb, mint 77 százaléka többféle operációs rendszerű eszközt használ.
  • A táblagép tulajdonosok közel kétharmada (62 százalék) aktív kereső, tíz százalék tanuló, kilenc százalék pedig nyugdíjas. A fennmaradó 19 százalék vagy munkanélküli, vagy egyéb státuszú — derül ki az eNet ás a Magyar Telekom közös kutatásából.
  • Az IDC szerint az elkövetkező években emelkedni fog a nagyobb méretű okostelefonok részaránya az értékesítésekben. Az 5,5 és 7,0 hüvelyk közötti képernyőátmérővel rendelkező, úgynevezett “phablet” készülékek részaránya az idén 14,0 százalék, 2018-ban viszont már 32,2 százalék lesz.
  • A Baidu vezérigazgatója, Robin Li arra számít, hogy öt éven belül a hang- és képalapú keresések meghaladják majd a szövegeseket. Kínában vannak már olyanok, akik napi 500 hangalapú keresést indítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarországra is megjött a Lumia 530

pén szept 12 , 2014
A Microsoft bejelentette, hogy már elérhető Magyarországon a Lumia 530 belépő szintű okostelefon. Az egy és két SIM-kártyás változatban egyaránt kapható, 3G-s Lumia 530 készülék a Windows Phone operációs rendszer legújabb 8.1 verzióját futtatja, amely magában foglalja az Action Center egy mozdulattal elérhető értesítéseit és a gyors Word Flow billentyűzetet. […]