Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LVIII.

számítógép gyerekrajz

  • A Cisco előrejelzése szerint 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, két év múlva pedig már 28 milliárd eszköz csatlakozik az internetre, amelyek közül számos berendezés – robotok, gyártósorok, orvosi és oktatási eszközök – vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál majd.
  • Digitális kommunikációban az EU-ban a Huawei védte le a legtöbb szabadalmat 2019-ben, 2260-at. Az Ericsson 1227 bejegyzett szabadalommal a második, a Qualcomm 1061-gyel a harmadik, a Samsung 567 bejegyzéssel a negyedik és az LG 545-tel az ötödik lett. Összességében a Huawei jegyezte be a legtöbb szabadalmat tavaly az Európai Szabadalmi Hivatalnál, 3524-et. A második legtöbbet a Samsung, 2858-at, a harmadik legtöbbet 2817-et pedig az LG. A United Technologies 2813 szabadalommal a negyedik, a Siemens pedig 2619-cel az ötödik lett a rangsorban. A Qualcomm 1668, az Ericsson 1616, a Royal Philips 1542, a Sony 1512, a Robert Bosch pedig 1498 szabadalmat jegyzett be tavaly Európában.
  • Az adatközpontok robbanásszerű terjedése az egész világon nagyrészt annak köszönhető, hogy a csatlakoztatott eszközök száma tízszeresére nőtt, és a becslések szerint 2022-ig eléri a 28,5 milliárdot. A Synergy kutatásai szerint a ma létező 430 hyperscale adatközpont mellett további 132 van tervezési vagy építési fázisban, főként a felhő- és internetszolgáltatások iránti folyamatosan növekvő kereslet kielégítésére.
  • A Gartner jelentése szerint 2020-ra az új IoT-projektek (Internet of Things – a dolgok internete: a világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök kapcsolódása) nyolcvan százaléka mobilnetre vagy vezeték nélküli hálózatokra épül majd.
  • A Cisco előrejelzése szerint 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, három év múlva pedig már 28 milliárd eszköz csatlakozik az internetre, amelyek közül számos berendezés – robotok, gyártósorok, orvosi és oktatási eszközök – vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál majd.
  • Az IDC legfrissebb jelentése szerint az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a hagyományos PC-piac stabil növekedést ért el a a harmadik negyedévben, amelynek során mind az asztali PC-k, mind pedig a notebookok eladásai elég jól teljesítettek. A jó eredmény leginkább annak köszönhető, hogy számos nagyvállalat megkezdte az átállást a Windows 10 operációs rendszerre.
  • A Vodafone saját kutatása szerint a 16-37 éves hazai internetezők 52 százaléka hetente néz online videós tartalmakat. A kutatásból kiderült az is, hogy korlátlan adatmennyiség esetén 46 százalékuk online filmek, videók nézésére használná a mobilinternetét, sőt a közösségi oldalak tartalomfogyasztását tekintve is a harmadik legnépszerűbb tevékenység a videónézés.
  • Csak az Egyesült Államokban évente közel hárommilliárd dollárt csalnak ki az idősek pénztárcájából különféle módszerekkel a kiberbűnözők – ezek között szerepelnek az internetes átverések is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Merkel képviselői irodájának levelezéséhez is hozzáfértek a Bundestag elleni informatikai támadás elkövetői

vas máj 10 , 2020
ShareTweetPinShare Angela Merkel képviselői irodájának levelezéséhez is hozzáfértek a szövetségi parlament (Bundestag) informatikai rendszere elleni 2015-ös támadás elkövetői, akik az orosz katonai hírszerzésnek (GU) dolgoztak – írta a Der Spiegel. Beszámolójuk szerint a támadók a 2012 és 2015 májusa közötti időszakban keletkezett valamennyi e-mailt, több ezer levelet szerezhettek meg Angela […]

És még ez is...