Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LVII.

  • számokA Telenet.hu első féléves adatai szerint a televízió-szolgáltatást is tartalmazó távközlési csomagokban szereplő csatornák átlagos száma 93. A megrendelt csomagokban a tematikus csatornák közül átlagosan 15 helyet foglalnak el az ismeretterjesztő csatornák, 13 film- és 10 sportcsatorna mellett. A HD minőségben nézhető előfizetett csatornák átlagos száma 11.
  • Az előrejelzések szerint a drónok – a jövő digitális társadalmának részeként – az európai gazdasági növekedés fontos motorjává fognak válni: 2050-re hétszer több időt fognak áruszállítással, ellenőrzéssel, vagy akár rövidtávú közlekedési eszközként a levegőben tölteni, mint a hagyományos légijárművek.
  • 2018-ban a hazai vállalkozások 91 százalékának volt internetkapcsolata, 66 százaléka saját honlappal rendelkezett. 2010 és 2017 között a hazai cégek árbevételének 16-20 százaléka keletkezett elektronikus kereskedelem révén, 2018-ban 23 százaléka, ez nagyobb, mint az uniós átlag (17 százalék).
  • Az előrejelzések szerint a drónok – a jövő digitális társadalmának részeként – az európai gazdasági növekedés fontos motorjává fognak válni: 2050-re hétszer több időt fognak áruszállítással, ellenőrzéssel, vagy akár rövidtávú közlekedési eszközként a levegőben tölteni, mint a hagyományos légijárművek.
  • A vezetékes telefon a háztartások mintegy 40 százalékában még ma is üzemel. Ez az arány azért is csökken lassan, mert a szolgáltatást az internet-televízió-telefon hármas szolgáltatást kínáló csomagokban szinte ingyen, maximum néhány száz forintos előfizetési díjjal szerepeltetik a szolgáltatók – közölte a Netrisk.hu.
  • Az adatközpontok villamosenergia-felhasználása a világ teljes villamosenergia-felhasználásának a három százalékát teszi ki, és meghaladja Nagy-Britanniáét. Az adatközpontok globális szinten az üvegházhatást okozó összes gázkibocsátás két százalékáért felelősek.
  • Egyre érettebbé válik a magyar notebook-piac: a GfK statisztikái szerint az átlag magyar ötévente cseréli le számítógépét, egy tipikus vásárló élete negyedik vagy ötödik hordozható gépét vásárolja meg. Bár kevésbé könnyen hurcolhatók, az eladott noteszgépek nagyobbik hányada (65 százalék) 15-16 col közötti méretű képernyővel rendelkezik, és mostanra a gépek 70 százalékát legális operációs rendszerrel együtt vásárolják. Bár a noteszgépek piaca itthon összességében zsugorodik, ám ez leginkább a belépőszintű, és alsókategóriás (bruttó 200 ezer forint alatti árú) modelleket érinti Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új hálózati „védőpajzs” a Zyxeltől

pén nov 15 , 2019
ShareTweetPinShareA Zyxel bemutatta új, AiShield hálózatbiztonsági szolgáltatását. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot. Az AiShield a Zyxel mesterséges intelligencia alapú felhő biztonsági adatbázisának segítségével nyújt védelmet a hálózatot érő támadások, például a vírusok, az adathalász […]
Felhő

És még ez is...