Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LVI.

  • A KSH adatai szerint száz, gyermekes háztartásra 2016-ban 115 okostelefon jutott, amelyek száma 2017-re 143 darabra nőtt. Az iskolákat ellátó orvosok vizsgálatai alapján az iskolás korú gyermekek egyes szembetegségei Magyarországon a 2016/2017. tanévben: 442154 vizsgált gyermekből 95373 főnél voltak fénytörési hibák és alkalmazkodási rendellenességek, 2688 főnél mutattak ki kancsalságot és 2887 gyermek esetében vakság és csökkent látást állapítottak meg.
  • A HSBC Group tavalyi vizsgálata azt mutatta ki, hogy a munkavállalók általános teljesítőképessége 65 éves korukban (tehát nyugdíjjogosultságuk idején) csak öt százalékkal kevesebb, mint „fénykorukban”, 45-50 év tájékán.
  • A GKI Digital adatai szerint azoknak a magyaroknak száma, akik az elmúlt 12 hónapban legalább egyszer már vásároltak interneten, eléri a 3,2 milliót. Ebből 1,8 milliónyian már kerestek fel kuponos oldalt is, ahol regisztráltak, de nem mindegyikük vásárolt.
  • Az indiai mobilszolgáltatók a világon a legalacsonyabb egy felhasználóra jutó bevétellel dolgoznak. Ennek ellenére is az indiai kormány egy tavaly készült tanulmánya szerint az elkövetkező öt-hét évben mintegy százmilliárd dollárt terveznek 5G mobilhálózati fejlesztésre fordítani.
  • A Telenor a tavalyi tulajdonosváltásakor (amikor a cseh PPF-csoport lett a tulajdonosa) 33 hónapra kapta meg a névhasználati jogosultságot. A névváltásról döntés még nincs, 2021 májusig meg kell történnie.
  • A kiberbűnözés hárombillió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik — állítják az ESET szakemberei.
  • Az eNet Internetkutató 2018-as adatai szerint a magyarországi online kiskereskedelmi forgalom megközelítette az ezer milliárd forintot, amelynek azonban csak alig több mint felét adták a magyar webshopok belföldi eladásai. A szektor gyors növekedésében a külföldi szolgáltatóknál történő vásárlások is jelentős szerepet játszanak.
  • Az IDC előrejelzése szerint a használt mobiltelefonok piaca 52,7 milliárd dollárra bővül 2022-re. A folyamatot gyorsítja az 5G technológia kereskedelmi megjelenése, melynek során a mobilszolgáltatók és a készülékgyártók telefon-visszavásárlási programok indításával ösztönözhetik majd a készülékcserét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új műszaki vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekomnál

sze aug 7 , 2019
A Magyar Telekom Igazgatósága 2019. október 1-jei hatállyal Lubor Zatko-t nevezte ki a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesévé, aki egyben a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz. Zatko a Szlovák Műszaki Egyetem, Informatikai és Elektrotechnikai Karán szerzett mérnöki diplomát. Pályafutását 1997-ben a SIRIUS VD-nél kezdte, mint a műszaki terület vezetője. […]
Lubor Zatko

Friss, ropogós