Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LV.

  • matematika, matek, egyenletAhogy a telefonok átlagos értéke növekszik, a fogyasztók egyre több pénzt kaphatnak vissza régi mobiljukért is. Jelenleg egy használt készülék átlagosan 157 dollárt ér, de ez az érték az IDC becslése szerint 180 dollárra nő 2022-re.
  • Egy 2015-ös kutatás szerint az Egyesült Királyságban az emberek 138 ezer mobiltelefont és laptopot hagynak el csak a karácsonyi bulik alkalmával, és ezek 64 százalékán nem alkalmaznak semmilyen biztonsági védelmet. De nem csupán a karácsonyi lázban vagyunk feledékenyek, az utazás is veszélyes terep lehet. Egy korábbi felmérés szerint az amerikai reptereken például hetente 12 ezer laptopot felejtenek ott az utasok, a londoni tömegközlekedési eszközökön pedig 26 ezer elektronikus készüléket veszítettek el tavaly, amelyekből 1155 notebook volt. Ez a jelenség azonban nemcsak a magánszemélyek, hanem a szervezetek esetében is gyakori problémát jelent. Nagy-Britannia kormányzati intézményeinek alkalmazottai például mintegy ezer laptop, számítógép és usb-meghajtó eltűnését jelentették be munkáltatójuknak 2015 és 2016 között.
  • A mesterséges intelligencia (MI) kutatása, fejlesztése és alkalmazása a technológiai és üzleti szféra egyik leginnovatívabb területei közé tartozik, amely az elemzések szerint 2030-ra 13 300 milliárd euróval növeli majd a globális gazdaság teljesítményét.
  • Tavaly január és idén március között közel kétmilliárd személyes és érzékeny adat jutott illetéktelen kezekbe az EY adatai szerint — olvasható az EY Globális Információbiztonsági felmérésében.
  • Egy európai uniós felmérés szerint a felsőoktatásban végzettek 57 százaléka nő, de közülük csak 24,9 százalék tanult valamilyen informatikai területen, és még ennél is sokkal kevesebben, mindössze 13 százalék helyezkedik el a szektorban. (Women in the Digital Age, 2018)
  • Jelenleg a magyar lakosság 88,6 százaléka használja az internetet, a legnagyobb közösségi oldalnak pedig 5,3 millió magyar felhasználója van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarország digitális fejlettsége: sikerek is, kudarcok is vannak

csü jún 13 , 2019
A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét jelző mutató, a DESI 2019-es adatai szerint Magyarország eredményei az elmúlt néhány évben az uniós átlagnak megfelelő ütemben javultak – közölte jelentésében az Európai Bizottság. A jelentés szerint Magyarország a szélessávú összekapcsoltság alapján teljesít a legjobban, valamivel az uniós átlag felett. Magyarország a tizenkettedik […]

És még ez is...