Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LI.

  • Borús jövő. A Cisco azt jósolja, hogy a DDoS (Distributed Denial of Service) támadások mértéke folyamatosan növekszik, megközelítve a 1,2 Gpbs-ot, amellyel már egy teljes szervezet offline módra állítható. A DDoS támadások képesek teljes hálózatokat megbénítani több ip-forráson keresztül elérve azok szervereit, illetve a hálózati eszközöket. A DDoS támadások csúcspontjukon akár egy ország teljes internetforgalmának 18 százalékát is kitehetik.
  • Az Extreme Digital adatai szerint tavaly 15 százalékkal nőtt az online bankkártyával fizetők száma 2016-hoz képest, tíz százalékkal nőtt a hitelre vásárlóké, illetve 2,5 százalékkal a visszaküldött csomagok aránya is.
  • 2017-ben tovább bővült a hazai online kereskedelem, több mint 360 milliárd forintos forgalmat generált, az egy évvel korábbinál hét százalékkal több, mintegy hárommillió vásárló, az egy főre jutó átlagos vásárlások száma először tavaly lépte át a 11 alkalmat, az online vásárlók 39 százaléka az eMAG-on is vásárolt legalább egyszer.
  • A játékipari berkekben elismert NewZoo nemrégiben publikált riportja alapján a számítógépre, konzolra és mobilra készített játékok összbevétele tavaly megközelítette a 109 milliárd dollárt, amit 2,2 milliárd gamer produkált.
  • Az Eurostat adatai szerint a felnőtt magyar lakosság 37 százaléka beszél idegen nyelveket, az angolul beszélőknek pedig csupán negyede beszéli jól a nyelvet.
  • A hazai reklámpiacon szinte egyedüliként elfogadott Nielsen Közönségmérés legújabb adatai alapján 2018 első negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan még mindig több mint öt órát töltött a tévékészülékek előtt, három perccel többet, mint egy évvel korábban. A filmek és a szórakoztató műsorok voltak a legnépszerűbbek a tévénézők körében – a tévénézési idő több mint felét ezekre a műsorokra fordították.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Annyi az sms-sel történő egyenlegfeltöltésnek

sze jún 6 , 2018
A szükséges biztonsági intézkedések megtételéig megtiltja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a telefonegyenleg feltöltését sms-üzenettel, mivel jelenlegi formájában az visszaélésre és a csalásra ad lehetőséget. Az eljárást egyedüliként alkalmazó Magyar Telekom korábban már megerősítette az üzenetküldés biztonságát, de azt a hatóság továbbra is kockázatosnak ítéli. A távközlési szolgáltató […]
sms

Friss, ropogós