Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban IX.

matematika

  • A mobil eszközök ellopásának aránya régiónként jelentősen változik. A legkevésbé a Közel-Keleten fordul elő, itt csupán a vállalkozások nyolc százaléka számolt be incidensről, majd Japán és Oroszország következik 15 százalékkal.
  • A járművezetők 72 százaléka elhalasztaná a járművásárlást egy évvel, ha okos jármű szolgáltatásokkal rendelkező autót vásárolhatna kedvenc márkájától — áll az Ericsson és az AT&T Drive Studio közös tanulmányában.
  • A Huawei előrejelzése szerint 2020-ra a globális információtechnológiai kiadások nagyjából ötezer milliárd dollárra emelkednek.
  • A Forrester Research kutatása szerint 2015 végéig a vállalatok több mint hetven százaléka tervezi virtualizált szervermegoldások használatát.
  • A mobilegészségügy fejlesztésével, amely a betegségek korai felismerésének lehetővé tételével, a megelőzésre való koncentrálással és az egészségügyi ellátó rendszer hatékonyságának növelésével akár 99 milliárd eurós megtakarítást is eredményezhet az Európai Bizottság számításai szerint.
  • Az eNET 2014. augusztusi felmérése szerint a felnőtt internetezők 23 százaléka vallja, hogy felesleges olyan dolgokat kizárólagosan birtokolnunk, amiket nem használunk folyamatosan, és ezért jó ötlet megosztani az alkalmanként használt dolgokat másokkal. Velük szemben áll az a 22 százalék, akik szerint a közösen használt tulajdon csak problémákat szül. A többség a két állítás között találja meg a maga számára az arany középutat.
  • A GfK Magyarország adatai szerint az okostelefonok átlagos eladási ára 2014. január-júniusi időszakban 65 000 forint körül alakultak, ami tízszázalékos árcsökkenést jelent 2013-hoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországon a szoftver, amivel a focivébét lehetett nyerni

hét okt 13 , 2014
A Big Data technológia már érett ahhoz, hogy például egy focicsapat, ha okosan él vele, akár a világelsőségig is eljusson, bizonyíték erre az SAP szoftvercég és a német labdarúgó-szövetség (DFB) együttműködése a legutóbbi világbajnokságon. Az SAP HANA megoldása képes arra, hogy a korábbi mérkőzések adataiból összehasonlító elemzéseket készítsen, és nemcsak […]
stadion

És még ez is...