Még értékesebbé válnak az adatok: a DXC Technology jóslatai III.

A DXC Technology 2020-as munkaerő-piaci előrejelzése szerint a vállalatokat továbbra is az foglalkoztatja, hogyan tudják a technológia segítségével elősegíteni az üzleti növekedést, eközben viszont szükséges az emberi munkaerőt megfelelően elhelyezniük a képletben.

Még értékesebbé válnak az adatok
Az elképzelés, hogy az információk megosztásra termettek a DXC Technology előrejelzése szerint 2020-ban teljesedik ki igazán, amikor a vállalatok ökoszisztémákban gyűjtik össze az adataikat az üzleti céljaik elérése érdekében. Az autonóm vezetési szenzoradatok több autógyártó között kerülnek megosztásra, amelyeket felhasználhatnak új autómodelljeikben. Az egészségügyi adatok több szolgáltatóhoz és közegészségügyi szervezethez eljuthatnak, ezáltal jobb egészségügyi és személyre szabott jóléti eredmények érhetők el. A pénzügyi adatainkat pedig több pénzintézet és befektetési társaság között is megoszthatjuk, hogy a lehető legjobb hozamot érhessük el. Ugyanakkor ezen ökoszisztémák működéséhez bizalmi mechanizmusokra is szükség van, amelyek biztosítják, hogy az egyének biztonságosan oszthassák meg az adataikat, a vállalatok pedig jogszerűen használhassák fel azokat. A megfelelő jóváhagyásoknak és a technológiai komponenseknek (AI, IoT, megosztott könyvelési technológia) köszönhetően a gyártók, szolgáltatók és fogyasztók szívesebben fogják megosztani adataikat, az adatökoszisztémák pedig gyors növekedésnek indulnak. A vállalatvezetők a jövőben az ilyen ökoszisztéma központú üzleti modelleket és kereskedelmi partnereket fogják keresni, akiknek a megfelelő adatmegosztás alapvető fontosságú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bombafenyegetéseket küldtek Oroszországba: blokkolta az FSZB a szolgáltatót

sze jan 29 , 2020
Blokkolta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a hozzáférést a Hollandiában bejegyzett Startmail.com szolgáltatóhoz, amelyről tavaly novemberétől több ezer bombafenyegetés érkezett oroszországi bíróságokhoz, iskolákhoz, kórházakhoz, bevásárlóközpontokhoz és más létesítményekhez. Az FSZB közleménye szerint 2019. november 28-tól a Startmail.com szolgáltatótól 16 orosz régió bíróságai több mint ezer névtelen fenyegetést kaptak arról, […]