Még egy tipp az adataid védelméért

e-mailA Panda Security összegyűjtött néhány alapvető óvintézkedést, amivel nem csak a cégek, hanem az egyéni felhasználók is sokat tehetnek adataik biztonságáért.

2. A csalók már a levelesládánkban vannak
Adathalász e-mailnek hívjuk, amikor csalók általában egy ismert szolgáltató nevét felhasználva, sürgősséget, határidőt jelezve, küldenek valódinak tűnő, félrevezető e-mailt. Ebben arra kérik az ügyfelet, hogy egy linken keresztül adja meg jelszavát, felhasználónevét és egyéb személyes információkat, akár bankkártya adatokat is. Ugyanide tartoznak a hivatalosnak tűnő, megbízható dokumentumba kódolt vírust rejtő e-mailek, vagy a közelmúltban itthon is nagy visszhangot kapott, lakáseladással kapcsolatos, összehangolt csalások. Ha gyanús a levél, mindig ellenőrizzük a feladó címét, akár úgy, hogy telefonon felkeressük, vagy megnézzük a vállalat honlapját, hogy valós-e az e-mail cím. Soha ne nyissunk meg, töltsünk le ismeretlen csatolmányt, alkalmazást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Együttműködik az Igazságügyi Minisztérium és a GVH: a tiszta versenyért...

sze okt 14 , 2020
Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kooperáció elősegíti a két szervezet szakmai munkáját a tisztességes verseny megteremtése érdekében valamennyi gazdasági szektorra kiterjedően. A két szervezet közleménye szerint az együttműködési megállapodás kiváló keretet ad a közös munkának, amelyet a két fél a tisztességes […]
kézfogás

Friss, ropogós