Még egy albán mobilszolgáltatót vesz a 4iG

ONE TelecommVégleges adásvételi megállapodást kötött az albán ONE Telecommunications megvásárlásáról a 4iG Nyrt. A vállalat 1,36 millió előfizetőjével Albánia második, és egyben leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatója. A cég tavaly 68,1 millió euró árbevétel mellett 20,8 millió euró EBITDA-t ért el, jövedelmezősége meghaladta a 30 százalékot. A ONE saját infrastruktúrája a régiós összehasonlításban is kiemelkedő, 632 adótornya az LTE szolgáltatások mellett már 5G mobilkommunikációra is alkalmas. Az akvizíció újabb lépcsőfokot jelent a 4iG nyugat-balkáni terjeszkedési stratégiájában, a tranzakció az albán hatósági eljárásokat követően zárulhat. A 420 munkavállalót foglalkoztató ONE, az elmúlt időszakban jelentősen növelte piaci részesedését, amely 2021 harmadik negyedévében 41 százalék volt az előfizetők között.

„Az elmúlt évben megújított távközlési hálózatának köszönhetően a ONE Telecommunications erős növekedési potenciállal rendelkező távközlési szolgáltató, amely az akvizíció lezárását követően jól illeszkedik majd nyugat-balkáni telekommunikációs portfóliónkba. Büszkék vagyunk arra, hogy a ONE Telecommunications és az ALBtelecom megvásárlásával a 4iG Csoport válhat Albánia egyik legnagyobb befektetőjévé, illetve az albán távközlési piac legnagyobb szereplőjévé. Szakmai befektetőként érkeztünk az országba, ahol hosszú távon szeretnénk jelen lenni a lakossági és üzleti ügyfelek magas minőségű kiszolgálásával” – nyilatkozta a bejelentést követően Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A 4iG december elején jelentette be, hogy többséget (80,27%) szerez Albánia legnagyobb részben állami tulajdonú vezetékes és mobilszolgáltatásokat nyújtó távközlési vállalatában, az ALBtelecomban. Amennyiben a hatóságok hozzájárulnak a ONE Telecommunications felvásárlásához is, úgy a 4iG csoport lesz Albánia legnagyobb szereplője a távközlési szektorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Őszre ígérték, év végére megérkezett a PocketBook InkPad Lite

hét dec 27 , 2021
A PocketBook megkezdte a PocketBook InkPad Lite e-könyv-olvasó magyarországi értékesítését. Az eszközt megnövelt méretű kijelzővel, előlapi megvilágítással és oldalsó vezérlőgombokkal tervezték, és jó választás lehet azoknak, akik az észszerű ár és a kiváló olvasási élmény kombinációját keresik. A 9,7 colos, E Ink Carta technológiára alapuló kijelző majdnem kétszer annyi szöveget […]
InkPad Lite

Friss, ropogós