MÁV: egyre népszerűbb az ingyen wifi

(Foto: MTI,  Máthé Zoltán)
(Foto: MTI, Máthé Zoltán)

Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon. A vasúttársaság közleménye szerint már 770 vasúti kocsiban és a három budapesti fejpályaudvar mellett Debrecen, Keszthely, Zamárdi, Szeged állomáson érhető el az ingyenesen használható vezeték nélküli internetkapcsolat. A szolgáltatás 2013 tavaszi indulása óta már a nyolcmilliót is meghaladta a csatlakozások száma a MÁV-Start vonatain, az idén szeptemberben pedig az eddigi legtöbb havi kapcsolódást regisztrálta a vasúttársaság, mintegy 740 ezret.

Az állomások wifi szolgáltatását ez év áprilisában indította el a vasúttársaság, naponta átlagosan kétezren élnek a lehetőséggel. A MÁV-Start folytatja a fejlesztéseket és egyre több vasúti kocsit szerel fel a wifi szolgáltatáshoz szükséges műszaki berendezéssel. Az állomások közül Miskolcon decemberre épül ki a működéshez szükséges hálózat, Pécsen pedig a jövő évben, az új állomási főépület átadását követően lesz elérhető a díjmentes netezési lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

EDR: hárommilliárdba került a két új központ

vas okt 19 , 2014
Az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer (EDR) hárommilliárd forintos költségvetésű fejlesztése keretében már megújult két kapcsolóközpont, amely lehetővé tette, hogy elkezdődjön 23 új bázisállomás telepítése – mondta Kozma Béla, a fejlesztő konzorciumot vezető Pro-M Zrt. vezérigazgatója. Az EDR elsősorban a készenléti szervek – rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem – számára készült, magas rendelkezésre […]