Mától az NMHH tovább bővíti a hírközlési előfizetők jogait

tapsxAz elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 2/2015. (III. 30.) Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelet valamennyi előírását a szolgáltatóknak december 1-től végérvényesen alkalmazniuk kell, a jogszabály egy részét már szeptembertől be kell tartaniuk. Az új szabályozás az előfizetőket a szolgáltatók egyenlő partnerévé teszi, erősíti a felhasználók jogi védelmét, valamint csökkenti a fogyasztók szerződéseknek való kiszolgáltatottságát. A rendelet révén a szolgáltatók számára is egyszerűsödik, még egyértelműbbé válik a jogalkalmazás a mindennapi gyakorlatban.

Az NMHH legfontosabb, december 1-jétől alkalmazandó intézkedései az előfizetői szerződésekre vonatkozóan: a hűségidős díjszabás-emelési lehetőségek csökkenése, a nem újratöltött feltöltőkártyán megmaradt pénz visszautalása, az ÁFSZ-ben visszakereshető akciós feltételek, a ráutaló magatartás pontosabb meghatározása, évi egyszeri ingyenes példány a szerződésből, a nem írásban megkötött előfizetés esetén is, könnyebb felmondás jogszerűtlenül kivett műsorcsatorna miatt, több védelem a kkv-knak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A diákok egyre jobban kedvelik a fizetők zenehallgatást

ked dec 1 , 2015
Az interneten elérhető tartalmak közül változatlanul a zenék és a filmek a legkeresettebbek (88, illetve 82 százalék), játékokat pedig a diákok 42 százaléka keresi. Utóbbinál jelentős nemek szerinti eltérés tapasztalható: míg a férfiak körében ez az arány 63, addig a nőknél csak 21 százalék. A filmeket kereső diákok 43 százaléka […]

Friss, ropogós