MATE: Fejőrobot-kezelő képzés indul

robot tehénA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Delaval Kft. fejőrobot-kezelő felnőttképzési tanfolyam indításáról állapodott meg.

Megállapodást kötött a MATE és a Delaval. A szerződését Gyuricza Csaba rektor és Kis Endre, a társaság ügyvezető igazgatója írta alá a MATE Kaposvári kampuszán. Az együttműködésnek köszönhetően országosan is egyedülálló módon elindulhat egy fejőrobot-kezelő felnőttképzési tanfolyam Kaposváron.

Az állattenyésztés és takarmányozás területén működik együtt a MATE és Delaval Kft. Az együttműködés tovább erősíti az egyetem vállalati kapcsolatait, valamint lehetővé teszi a korszerű, precíziós eszközök és a digitális technológiák gyakorlati alkalmazásának elsajátítását. Továbbá az oktatás terén lehetővé teszi gyakorlati szakemberek bevonását, ezáltal erősíti az elméleti és gyakorlati képzés közötti kapcsolatot, de közös kutatás-fejlesztési programoknak is jó alapot adhat. Az együttműködés a különböző képzési szintű, illetve tanfolyami jellegű képzési programokra terjed ki, az állattenyésztés, azon belül kiemelten a tejelő szarvasmarhatartással és takarmányozással összefüggő témákban.

„Nagyon fontos, hogy az oktatásban és a kutatásban is a legkorszerűbb precíziós technológiákat alkalmazzuk a piaci szereplőkkel közösen. Az agrárium nagyon gyorsan fejlődik, ezért hatalmas szükség van a korszerű tudásra. Az együttműködésnek köszönhetően az országban elsőként Kaposváron elindítjuk a fejőrobot-kezelő felnőttképzési tanfolyamot. A képzés hátterét a Kaposváron működő precíziós szarvasmarha istálló és annak állatállománya, valamint a Delaval Kft. által telepített fejőrobot és a hozzá kapcsolódó technológia adja” – hangsúlyozta a MATE rektora.

„Az agrárium és különösen az állattenyésztés legnagyobb kihívása ma az, hogy szakképzett munkaerő kerüljön az állattartó telepekre. Épp ezért fontos számunkra ez a megállapodás, hiszen segíthetjük az oktatást, ezáltal pedig az egész ágazatot is” — jelentette ki a Delaval ügyvezető igazgatója, aki szerint mérföldkő a megállapodás. A képzés ugyanis a résztvevők számára elsősorban a tejelő szarvasmarhatartás korszerű precíziós eszközeinek, szoftverének és digitális technológiájának gyakorlati alkalmazásának elsajátítását teszi lehetővé, a jelen kor kihívásainak megfelelő szakmai/technológiai kompetenciák fejlesztésével, ezzel is támogatva az agrár-szakember képzést/továbbképzést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A pénzügyi vezetők harmada biztosan okos

ked máj 14 , 2024
ShareTweetPinShareKözép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával (MI), és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A Deloitte Central Europe legfrissebb felmérése közel ötszáz, a 15 közép-európai piacon működő szervezetet képviselő pénzügyi vezető (CFO) véleményét rögzíti arról, […]
pénzügyi vezető - CFO

És még ez is...