Máshogy támadják a vállalatokat, mint a magánszemélyeket

virusA cégek ellen 2015-ben elkövetett kibertámadások különböztek a felhasználók ellen bevetett módszerektől, olvasható a Kaspersky Lab az elmúlt 12 hónap vállalati veszélyeiről szóló tanulmányában. Jellemző volt a legális szoftverek nagyobb mértékű kihasználása, illetve a rosszindulatú programok legális digitális aláírással való ellátása a kártékony fájlok hosszabb ideig tartó elrejtése érdekében. A Kaspersky szakértői emellett a vállalati felhasználók ellen irányuló ransomware támadások számának folyamatos emelkedését is megfigyelték.

A Kaspersky szakértői szerint a vállalati felhasználók több mint fele (58 százalék) tapasztalt legalább egyszer rosszindulatú programmal való fertőzési kísérletet, ami három százalékpontos emelkedést jelent 2014-hez képest. Minden harmadik vállalati számítógépet (29 százalék) legalább egyszer érintett internet alapú támadás: a standard irodai alkalmazásokat háromszor gyakrabban érte támadás, mint az otthoni felhasználók programjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jönnek az új X-Boom hangrendszerek

ked dec 22 , 2015
Az  LG Electronics (LG) a CES-en mutatja be az új X-Boom hangrendszereket, amelyek az új funkcióikkal az összejövetelek és partik tökéletes eszközei lehetnek. A koreai gyártó egyből három új X-Boom rendszert is bemutat: két LG X-Boom Solo modellt (OM7560 és OM5560) és a CM9960-at. Az X-Boom modellek totális szórakoztatóközpontként működnek […]
hang