Másfélezer hamis játékkonzolt vontak ki a forgalomból

NAV, kamionTöbb mint ezer hamis játékkonzolt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy Olaszországba tartó bolgár kamionban Gyulánál.

A vámhivatal a közleményében azt írta, hogy a kamion – a bemutatott iratok szerint – vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. A pénzügyőrökben az keltett gyanút, hogy az egyik iraton „kétkezes kapaszkodó” árumegnevezés szerepelt, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek: a platóról ismert márkajelzésű játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették.

A pénzügyőrök 1500 jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amely több mint húszmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, a vásárlók számára egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, játékok, csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek – hívta fel a figyelmet a NAV.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Román szállásközvetítőt vásárolt a Szallas Group

csü jún 13 , 2024
A Szallas.hu platform tulajdonosa, a Szallas Group felvásárolta a Litoralulromanesc.ro szállásközvetítő oldalt üzemeltető cég tulajdonjogának nyolcvan százalékát, ezzel a román tengerpart szálláskínálatának nagy részét vonta be portfóliójába. A közlemény szerint a Literarult tulajdonló Creative Eye SRL nyolcvan százalékos részesedésének tranzakciós értéke 16,8 millió euró (6,6 milliárd forint) és a zárónapon […]
litoralulromanesc.ro

És még ez is...