Másfél évet kaphat a trükkös telefontolvaj

A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy 33 éves férfi ellen, aki sajátos módszert kidolgozva lopott el több mobiltelefont országszerte.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban többször elítélt vádlott olyan mobiltelefonok adás-vételével foglalkozó kisebb üzleteket szemelt ki, ahol az eladók figyelmét könnyen el tudta terelni. A férfi 2018 augusztusától 2018 októberében történt letartóztatásáig Balatonfüreden, Budapesten, Érden, Veszprémben, Fonyódon és Tapolcán tért be több kereskedésbe, ahol az értékes mobiltelefonokat kikérte megnézni. A vádlott a telefonok szemrevételezése során vásárlási szándékot színlelt, majd azzal az ürüggyel, hogy készpénzt kell felvennie, az eladók figyelmetlenségét kihasználva a telefonokkal sietősen távozott. A vádlott összesen 14 mobiltelefont lovasított meg több mint másfél millió forint értékben, amelyek többségét ismeretlen személyeknek, míg kettőt egy siófoki kereskedésben adott el, ahol a vételi jegyeken magát valótlanul tulajdonosként tüntette fel. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerése esetén másfél év börtönbüntetést szabjon ki és két évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ellenőrizni fogják a közszféra honlapjait és mobilalkalmazásait

hét júl 15 , 2019
Megjelent a kormányrendelet a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól. A Kormány a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 5. paragrafusa szerinti ellenőrzési és végrehajtási feladatok ellátására a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséget (KIFÜ) jelölte […]

És még ez is...